Universitatea Craiova ar putea juca, in sezonul urmator, direct in cea de-a treia divizie a tarii.
Dupa ce patronul Dinel Staicu a anuntat ca renunta la finantarea Universitatii Craiova, situatia echipei fanion a Baniei a devenit extrem de delicata. Staicu a spus ca in conturile echipei nu va mai lasa decat banii pentru urmatorul meci, cel cu CFR Cluj, din deplasare. In schimb, Consiliul Local Craiova, cel caruia Dinel i-a lasat mostenire echipa, spune ca nu vrea sa preia clubul.

EXCLUDERE

In aceasta situatie, fotbalistii de la Craiova nu vor mai avea mijloacele necesare pentru a disputa ultimele meciuri din acest sezon. Si Universitatea nu se va putea prezenta la jocuri. Or, potrivit Regulamentului de Disciplina al Federatiei Romane de Fotbal, o echipa care nu se prezinta la doua meciuri in acelasi sezon este, automat, exclusa din campionat. Si ce daca, ar zice unii, oricum se afla pe ultimul loc si va retrograda. Numai ca acelasi regulament specifica in mod clar, la articolul 37, punctul (3), ca, "daca o echipa nu se prezinta la doua jocuri din cadrul aceleiasi editii a campionatului, iar echipa se afla pe o pozitie de retrogradare (influentand prin aceasta clasamentul final), ea va fi sanctionata cu excluderea din competitie si retrogradarea cu doua categorii competitionale". Cu alte cuvinte, daca situatia Universitatii Craiova nu se va remedia la timp, ea va juca, la anul, in Divizia C!

SCENARII

Daca primaria Craiovei ar dori sa preia echipa, insa doar din vara, ea ar putea ramane cu buzele umflate. Daca Dinel Staicu nu va finanta echipa, asa cum a spus, iar Primaria (sau alt investitor) nu o va prelua, atunci nu va exista nimeni care sa plateasca salariile jucatorilor. Si, in acest caz, ei vor fi indreptatiti sa depuna memorii la FRF pentru a deveni jucatori liberi de contract si decizia nu poate fi decat in favoarea lor. Astfel, la vara, in momentul in care echipa va fi preluata de altcineva, nici unul dintre fotbalisti nu va mai apartine clubului, care nu va mai putea obtine eventuale venituri de pe urma vanzarii lor.

DINEL SI-A LUAT ADIO

Patronul clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu, si-a luat la revedere de la jucatori, spunandu-le ca va mai finanta echipa doar pentru urmatorul meci din campionat, cel cu CFR Cluj.
"Am fost si mi-am luat adio de la baieti, asigurandu-i ca primul investitor care va veni sa preia echipa voi negocia cu el, pentru ca si ei sa-si primeasca drepturile banesti la zi. Imi pare rau, insa nici eu nu mai rezist sa fiu injurat si batjocorit de toata lumea. Voi incerca sa le mai platesc o parte din bani, indiferent de rezultatul de la Cluj. M-au asigurat ca vor face tot posibilul sa castige acolo", a spus Staicu, care a agatat la sediul clubului un prosop alb, pe care scria "Nu Dinel". Staicu a anuntat duminica, in conferinta de presa organizata dupa meciul cu Steaua (0-1), ca se retrage de la conducerea gruparii oltene.

FUM NEGRU LA PRIMARIE

Tot marti, primarul orasului Craiova, Antonie Solomon, a declarat ca nu s-a luat inca nici o decizie in privinta finantarii gruparii craiovene de fotbal. "De la primaria Craiova iese fum negru, asa ca nu s-a luat inca nici o decizie de a finanta echipa de acum. Probabil vom astepta pana la vara fumul alb. Nu ne vom implica in afacerea lui Staicu", a spus Solomon, care a facut astfel aluzie la procedeul prin care credinciosii stransi in Piata San Pietro din Roma sunt informati in ce stadiu se afla conclavul privind fumul iesit din Capela Sixtina, unde sunt arse buletinele de vot - daca fumul este negru, inseamna ca inca nu a fost desemnat un nou Papa, iar daca este alb, inseamna ca a fost ales un nou Suveran Pontif.