Pe un stadion golit partial de Cupa Romaniei si de confruntarile din Liga Campionilor, Steaua si Rapid au incercat sa dea verdictul in ceea ce priveste lupta pentru titlu. Rezultatul a fost insa dezamagitor pentru suporteri. Meciul de aseara a semanat mult cu derby-ul disputat cu trei zile in urma. Singura diferenta a fost viteza in plus pe care au avut-o jucatorii, insa in drumul spre spectacol ei s-au impiedicat in propriile executii tehnice. In rest, aceeasi saracie de ocazii si semiocazii, cu mentiunea ca de data aceasta nu s-a marcat.

Remiza alba

Cu Zenga pe banca pentru prima oara in retur, Steaua a fost ieri o echipa cu un stil mai italienesc decit in primele trei meciuri. Nici Razvan Lucescu nu a optat pentru un joc deschis, astfel incit spectacolul s-a scufundat la mijlocul terenului. Faze putine, fotbal sarac si ocazii numarate pe degete. Acestea au fost singurele atribute ale unui derby doar cu numele. Cel mai bun om al meciului a fost arbitrul norvegian Tom Ovrebo, de la care centralii din Divizia A ar avea multe de invatat. Cum se judeca simularile sau duelurile aeriene, si, mai ales, cum sa-ti ceri scuze chiar in timpul meciului. Probabil insa ca meciurile din Divizia A s-ar transforma intr-un fel de "Iarta-ma".

"Sintem in grafic"

Rezultatul final a nemultumit in mare pe toata lumea, ambele tabere sustinind ca ar fi putut cistiga daca finalizarile erau mai exacte. Concluziile au fost trase de Dica si Ilyes. "Rezultatul este echitabil", a declarat stelistul, completat de elevul lui Razvan Lucescu: "Din pacate, a lipsit spectacolul". Cel mai multumit a parut a fi la sfirsit Walter Zenga. "Sintem in grafic, totul este bine. Sint multumit pentru ca dupa doua derby-uri avem aceeasi diferenta ca la sfirsitul turului", a precizat italianul, care si-a facut bine socotelile: "Dinamo are de recuperat tot sase puncte, pentru ca sintem peste ei la confruntarile directe". Intr-adevar, desi nu a facut pasul decisiv spre titlu, Steaua ar trebui sa se afle intr-un avantaj hotaritor.