Cand n-avea portar, avea echipa. Acum, are portar dar nu mai are cu cine. Cam asa a aratat Steaua propusa de Gigi Becali pentru editia din acest an a Ligii Campionilor. Columbianul Zapata a reusit miraculos sa reduca proportiile scorului in fata unei echipe spaniole ce ne-a demonstrat cum arata un dezastru.

Elegant de simplu, FC Sevilla s-a jucat cum a vrut si mai ales cand a vrut cu formatia lui Marius Lacatus, singurul om aplaudat in frigiderul din Ghencea. Spaniolii au muscat prima data in minutul 25. Navas a executat perfect un corner pentru capul lui Poulsen, danezul a reluat periculos, dar parada lui Zapata nu l-a impiedicat pe Renato sa deschida scorul din apropiere.

Al doilea gol a fost unul de vis pentru fotbal, dar de cosmar pentru neputinciosii Rada si Nesu, culcati la pamant de fenta din corp a lui Daniel Alves si trimisi definitiv la culcare de executia in direct a aceluiasi Renato.

Nici la 0-2 Steaua n-a jucat nimic. Disperati de neputinta, stelistii au ratat orice sansa de a accede in optimile de finala ale Ligii Campionilor, pastrand doar sanse teoretice de a se mai califica in 16-imile Cupei UEFA. E greu insa si acolo, doar daca tinem cont de faptul ca, aseara, campioana Romaniei nu a tras nici un sut pe poarta in primele 45 de minute!!!

Antrenorul Stelei, Marius Lacatus, s-a resemnat repede dupa a patra infrangere a ros-albastrilor in grupele Ligii Campionilor, 0-2 cu FC Sevilla: “Diferenta de valoare s-a vazut si cred ca toata lumea a vazut aceasta diferenta. Cand te lupti sa castigi campionatul si vrei sa intri in Liga, stii ca vei da de astfel de echipe. Dar si rezultatele de pana acum din campionat si-au pus amprenta asupra moralului. Majoritatea jucatorilor au incercat si au vrut sa dea tot ce e mai bun, dar nu au reusit. Avand in vedere rezultatul meciului de la Praga, nu prea mai avem sanse sa mergem in Cupa UEFA”.

Dorin Goian a fost urmarit de trimisul Barcelonei

- La dineul oficial organizat de Steaua pentru Sevilla, unul dintre invitatii de marca ai lui Gigi Becali a fost varul sau, Giovanni. Cei doi sunt de nedespartit dupa ce s-au impacat, ei luand loc, in timpul partidei, in aceeasi loja.

- Fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu, a fost cel care l-a adus cu masina la stadion pe finantatorul Gigi Becali. Oli a tinut sa vina in Romania pentru a le purta noroc lui Dica si Goian si i-a incurajat la vestiare inainte de joc.

- Selectionerul nationalei, Victor Piturca, a vizionat intalnirea de aseara langa Viorel Hrebenciuc.

- Gigi Becali n-a ratat sansa de a-si atrage sustinatori cu prilejul meciului cu Sevilla. Angrenat in lupta pentru ocuparea unui post de europarlamentar, el a trimis la stadion o masina plina cu afise continand sloganuri electorale cu steag tricolor in frunte. Mai mult, la portile arenei s-au impartit pliante cu insemnele PNG.

- Cu prilejul vizitei la Bucuresti, presedintele spaniolilor, Del Nido, a primit de la Gigi Becali o icoana de aur de la muntele Athos.

- La partida de aseara, din Ghencea, a fost prezent si impresarul spaniol Tente Sanchez, sosit special la Bucuresti pentru a-l urmari pe Dorin Goian si a-l impune in Primera Divison, cel mai probabil - sustin surse din cadrul clubului din Ghencea - la Barcelona.

- Revenit cu surle si trambite in Ghencea, Adrian Neaga nu a fost nici rezerva la debutul lui Marius Lacatus ca antrenor in Champions League. O alta decizie curioasa a noului “principal” a fost lasarea pe banca de rezerve a lui Vali Badea.

-In tribune n-au fost prezenti mai mult de 10.000 de spectatori, aceasta asistenta fiind cea mai scazuta din actuala editie de Liga Campionilor.