Echipa nationala de rugby a Romaniei va infrunta duminica, de la ora 13.00, selectionata Rusiei intr-o partida contand pentru editia 2007-2008 a Cupei Europene a Natiunilor, competitie unde detine trofeul castigat in 2006. Majoritatea jucatorilor selectionati sunt din campionatul intern, multi dintre ei fiind tineri care vor fi testati pentru a face pasul catre nationala mare.

Partida contra Rusiei de duminica este inceputul unei noi etape in istoria echipei nationale fiind urmarita o adevarata reconstructie a lotului. Se va merge pe mana jucatorilor din campionatul intern si pe tineri sub 22 de ani precum Ciprian Caplescu (Dinamo) sau stefan Ciuntu (Univ. Cluj).

Partida contra Rusiei consemneaza si debutul la echipa nationala a antrenorilor Marin Mot, Mircea Paraschiv si Alexandru Marin. Rusia a venit la Bucuresti cu jucatori care in cea mai mare parte a lor evolueaza la cele doua forte ale campionatului rus VVA si Krasniy-Yar, singurul lor stranier fiind Ostrikov care activeaza la echipa franceza Agen. in clasamentul competitiei, Romania ocupa locul patru, cu sapte puncte dupa trei partide.