Un calcul facut dupa cat au jucat cei doi fotbalisti in acest sezon arata ca atat Zicu, cat si Plesan, castiga, pentru fiecare minut, mai bine decat un profesor de liceu, cu vechime si sporuri.

Zicu: 641 euro pe minut

Zicu a debutat in acest sezon la Dinamo in partida din Supercupa. A stat 120 de minute pe teren, dar trofeul a mers in Giulesti. La Buzau, in prima etapa a Ligii I, atacantul a fost titular, dar Mircea Redic l-a schimbat dupa 65 de minute. in dezastrul "cainilor" de pe teren propriu, din runda a doua, 0-2 cu FC Vaslui, ex-rapidistul a parasit din nou terenul, inlocuit in minutul 60.

Impotriva Ceahlaului, "Puriul" l-a lasat pe banca pe Ianis Zicu. Acesta a intrat in minutul 30 si a mai bifat o ora de joc. Ultima reprezentatie din acest an a fost pe Stadio Olimpico. Dupa doar sapte minute, Stendardo l-a accidentat grav, fotbalistul suferind o ruptura de ligamente ce ii compromite sezonul de toamna. Dinamovistul a apucat sa evolueze 312 minute de la revenirea in Groapa.

Zicu s-a accidentat la partida cu Lazio si va rata jumatate din sezon. Cat timp va sta in ghips, leafa merge, adica jumatate din cei 400.000 de euro pe care ii castiga machedonul pe an.

Plesan: 672 euro pe minut

Pana la proba contrarie, Steaua a aruncat pe fereastra 1,5 milioane de euro. Adus cu sacrificii de la Timisoara, Plesan era dorit si de Dinamo, asa ca Gigi Becali a fost nevoit sa supraliciteze. "Cainii" ii ofereau 200.000 de euro pe sezon, iar gruparea din Ghencea i-a dat 250.000. Dar fotbalistul, cunoscut de altfel pentru desele accidentari, n-a prins decat trei meciuri in tricoul ros-albastru.

Portughezul lui CFR Cluj, Semedo, i-a produs o fractura de peroneu, Mihaita urmand sa stea cel putin patru luni pe bara. Era de abia minutul sase. Mihaita Plesan a debutat in Ghencea la partida castigata cu 1-0 in fata celor de la Poli Iasi, fiind integralist. La fel s-a intamplat si la meciul din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, 2-2 pe terenul celor de la BATE Borisov. in total, 186 de minute.

Cele mai tari "bombe" pe piata transferurilor facute de Steaua si Dinamo, Plesan si, respectiv, Zicu, s-au "fasait" inainte de explozie.