Sageata spera ca elevii lui Rednic sa intoarca rezultatul din tur, pentru a se face dreptate dupa dubla din 1999.

Sport Total: Ce faci Marius, cum iti mai merge?

Marius Niculae: Nu e greu de banuit ca nu imi e foarte bine la Mainz. Antrenorul nu prea m-a folosit in ultima vreme si nici nu am primit vreo explicatie de la el pentru alegerile pe care le-a facut. In cinci partide de campionat, am fost folosit destul de putin, dar, pina la urma, alegerea este a lui. Antrenorul raspunde si pentru rezultate.

Rezultate care, pina acum, i-au fost favorabile. Patru victorii si un egal in retur, si evitarea retrogradarii nu mai pare atit de imposibila...

Da, e adevarat, iar lucrul acesta nu poate decit sa ma bucure. Facind o gluma, pot spune ca echipa si-a regasit cadenta de cind am venit eu, chiar daca nu prea joc. Asta e viata.

Crezi ca exista o concurenta prea mare in atacul lor?

Concurenta e peste tot, la orice nivel. Nu asta e problema, pentru ca nu mi-e teama de acest lucru. Problema e ca nu joc si nici nu in- teleg de ce. Oricum, speranta moare ultima. Nu ma dau eu ba- tut acum. Lucrul de care imi pare cel mai rau este echipa nationala, care pare destul de indepartata.

O calificare a dinamovistilor in dauna Benficai ti-ar mai descreti fruntea?

Bineinteles! Ar fi o mare bucurie pentru mine si pentru toti suporterii lui Dinamo. Dupa meciul din tur, consider ca Dinamo are sanse destul de mari. Ma refer, in primul rind, la joc. Totusi, nu trebuie uitat ca benfica este o echipa care joaca foarte bine in deplasare. Ultimul meci din campionat, la Nacional, este elocvent, pentru ca nu multe formatii cistiga acolo.

Cit crezi ca va conta suportul publicului?

Enorm! Din pacate, in Stefan cel Mare nu se creeaza un ecou prea puternic, din cauza ca tribunele sint destul de departe de teren. Oricum ar fi, fanii trebuie sa-si sustina echipa pina in ultimul minut, pentru ca, la sfirsit, sa ne bucuram cu totii de calificare. Sper sa fiu razbunat pentru esecul pe care l-am suferit in 1999 tot in fata lor.

74 de minute a jucat Marius Niculae pentru Mainz 05, in cele cinci etape disputate din returul Bundesligii.