Adrian Mutu si Cristian Chivu sunt doua nume grele cautate la bursa transferurilor, chiar daca unul a fost accidentat, cu o mica intrerupere, aproape zece luni, iar celalalt mai are de ispasit 78 de zile din suspendarea dictata de Federatia Engleza in urma scandalului de dopaj in care a fost implicat. Chivu este legitimat la AS Roma, unde are un salariu anual de 2,4 milioane de euro, iar Mutu a fost luat gratis de Juventus, dupa ce a fost concediat de Chelsea, torinezii platindu-i pe sezon un milion de euro. Cei doi fotbalisti isi doresc de mult sa evolueze impreuna, insa este foarte probabil ca visul lor sa nu se realizeze in curand.

Sa nu-l sufle altii!

Ieri, sefii "Batranei Doamne" au facut o noua oferta Romei pentru atacantul Antonio Cassano. Piemontezii au anuntat ca sunt dispusi sa-i cedeze la schimb pe atacantii Adrian Mutu si Shabani Nonda.
In urma cu o saptamana, directorul general al lui Juventus, Luciano Moggi, a afirmat ca Roma poate primi 22 de milioane de euro si pe Mutu in schimbul lui Cassano. Ieri, Moggi a declarat: "Il vrem pe jucator (n.r. - Cassano), dar nu avem lichiditati". Interesant este faptul ca Juventus l-a achizitionat fara nici un ban pe Briliant, iar congolezul Nonda va veni pe o suma ridicola de la AS Monaco. La aceasta ora, AS Roma a anuntat ca Antonio Cassano valoreaza 30 de milioane de euro.

Tot ieri, mass-media italiana a anuntat ca Juventus mai vrea sa dea o lovitura. Chiar daca Mutu va fi directionat spre Cetatea Eterna, torinezii nu renunta la pista fotbalistilor romani. Antrenorul Fabio Capello si-l doreste cu insistenta pe Chivu, cei doi colaborand pana-n vara anului trecut la AS Roma. De asemenea, Juventus il vrea pe Cristi si din alt motiv: pentru ca jucatorul sa nu ajunga la rivalii de la Inter Milano sau Real Madrid.

Cristi s-a mai inmuiat

De patru luni, Chivu spune ca nu pleaca de la Roma, chiar daca este onorat de ofertele pe care le primeste. Ieri, intr-o declaratie facuta pentru agentia "Goalcity", fundasul roman a cam intors-o ca la Ploiesti.

"Viitorul meu va depinde de proiectul clubului AS Roma, un proiect pe care inca nu il cunosc. Nimeni nu poate promite nimic in aceasta lume, cu atat mai mult in sport, unde miscarile sunt foarte dese. Ma simt bine la Roma, dar nu pot sa spun care va fi viitorul meu", a comentat Cristian.

Roma isi diminueaza datoriile

Dupa miscarile de trupe din consiliul de administratie ce au avut loc in ianuarie, clubul AS Roma a anuntat ca si-a imbunatatit situatia financiara cu ajutorul noului aport de capital. Astfel, la data de 31 ianuarie, gruparea din capitala Italiei dispunea de active in valoare de 31,2 milioane de euro, in vreme ce datoriile totale ale societatii se ridicau la 115 milioane de euro. Debitele scadente au fost de 33,6 milioane de euro (fata de 151,7 milioane de euro in vara anului trecut), din care 27,4 milioane de euro erau fata de angajati.

AS Roma s-a aflat in toamna trecuta la un pas de a fi declarata falimentara si numai dupa prezentarea unui plan amanuntit de reducere a datoriilor a scapat de la lichidare si a fost programata in campionat. Raportul financiar prezentat ieri le-a permis conducatorilor clubului sa inainteze la UEFA dosarul pentru obtinerea licentei internationale pentru stagiunea viitoare, dosar ce va trebui completat, pana la 3 aprilie cu noi documente care sa ateste ca gruparea respecta parametrii de indatorare impusi de forul continental.