La mijlocul lunii decembrie 2006, Ionel Ganea - atacantul care marcase, in tur, pentru Dinamo, nu mai putin de 13 goluri - a produs un adevarat cutremur in "Stefan cel Mare", anuntind ca pleaca la rivala din Giulesti. Pe undeva, desi Ganea reprezenta cel mai prolific atacant al "ciinilor" in campionat, dinamovistii au rasuflat usurati: au scapat de un factor perturbator in sinul echipei. Pe 8 ianuarie 2007, Ganea a fost prezentat oficial drept noua achizitie a Rapidului, insa la conferinta de presa, in loc sa vorbesca despre planurile de viitor, irascibilul Ionel s-a luat la "trinta" cu jurnalistii, invocind faptul ca acestia scriu numai timpenii despre el, dar si despre "tatuca" George Copos.

In citeva zile, Ganea si-a atras dusmani, atit din presa, cit mai ales din lotul de jucatori avut la dispozitie de Razvan Lucescu. Cel mai aprig opozant al atacantului nascut in Fagaras - un tip dur, cu dese explozii verbale - este Marius Maldarasanu, care a afirmat, public, faptul ca Ganea vrea sa se impuna in vestiarul giulestenilor prin "forta". Nici Buga nu-l are la suflet pe golgeterul Ligii 1, iar numarul potrivnicilor creste de la o zi la alta. Nu stim daca Ionel Ganea a fost deranjat de atitudinea - deloc prietenoasa, dar perfect fireasca - a noilor colegi de echipa, insa, se pare ca (un termen foarte drag patronului Copos) acesta s-a saturat de Rapid dupa nici macar un meci - fie el si neoficial - jucat in tricoul visiniu.

Surse din anturajul echipei Dinamo sustin, cu mina pe inima, ca in urma cu citeva zile, Ionel Ganea s-a prezentat in cantonamentul "ciinilor", motivindu-si prezenta in baza de la Saftica prin faptul ca vrea sa-si ia la revedere - inclusiv cu pupaturi - de la tovarasii dinamovisti. La Saftica, Ganea si-ar fi exprimat regretul ca a plecat din "Stefan cel Mare", intr-un moment favorabil atit pentru el, cit si pentru echipa, si ca nu-i convine atmosfera de la Rapid, unde e rau, naspa, nasol etc.

In prima instanta, am fost tentati sa credem ca informatia cu pricina reprezinta o "intoxicare" din partea celor de la Dinamo, insa Ganea a repetat povestea, sunindu-l pe Cristi Borcea si spunindu-i ca s-ar intoarce oricind la Dinamo, pentru ca nu-i convine si pace climatul de la Rapid.