"Nu plec nicaieri"
Dupa ce clubul giulestean a remis un comunicat care nu continea si pozitia lui Razvan Lucescu, acesta a inlaturat orice speculatie, declarind pentru Sport Total ca nu va renunta la postul de antrenor al Rapidului, deoarece vrea sa duca la final munca pe care a inceput-o in vara. Tehnicianul spune ca se simte singur in fata conducerii, avindu-i aproape doar pe jucatori.

Sport Total: A aparut un comunicat din partea clubului, in care este negata varianta demiterii tale de la Rapid.

Razvan Lucescu: Da? Eu nu stiam. Cu mine nu a vorbit nimeni din conducere in acest sens, dar toata aceasta incurcatura a fost provocata de club si nu ma simt vinovat fata de presa sau fata de suporteri.

Totusi, s-a creat o stare de incertitudine, si toata lumea se intreaba daca ramii la Rapid.

Este adevarat ca, inainte de plecarea in Spania, am declarat ca familia si unii apropiati m-au sfatuit sa plec din Giulesti, dar nu am declarat niciodata ca vreau sa parasesc Rapidul. Indiferent de trairile mele interioare, in acest moment eu vreau sa duc la final munca pe care am inceput- o in vara.

Chiar daca acum iti este mai greu?

La startul acestui sezon eram trei oameni cu influenta, dar am ra- mas singur, toate oalele se sparg in capul meu, iar in prezent ocup a cincea pozitie in ierarhia acestui club. Suferim cu totii in urma strategiei slabe pe care am avut-o la inceputul sezonului in privinta transferurilor, cind au venit jucatorii foarte tirziu si nu au facut o pregatire corespunzatoare. Singurul repros pe care l-am facut conducerii a fost ca sintem vulnerabili si ca nu exista o voce puternica care sa apere interesele clubului.

Cit de mult conteaza sprijinul jucatorilor?

Am mai fost odata aproape de a pleca din Giulesti, cind am fost convins de jucatori sa ramin, iar acum este o situatie asemanatoare, peste care vom trece impreuna. Obiectivul meu este in continuare sa inchei la Rapid anul pe care l-am inceput, sa luam barbateste in piept toate problemele si sa ne atingem obiectivele.

Va fi liniste la Rapid de acum incolo?

Eu sper ca da. Lucrurile se pot schimba, insa, si in doua-trei zile, pentru ca nu sint eu cel care decide. Exista o singura persoana la Rapid care ia hotaririle importante.

"Presa este vinovata"

Conducerea giulesteana a dat ieri un comunicat prin care s-a dorit lamurirea situatiei incerte a postului de antrenor: "Consiliul de Administratie al societatii comerciale FC Rapid SA se delimiteaza de speculatiile aparute, in ultimele saptamini, in presa romaneasca, cu privire la o posibila demitere a antrenorului echipei de fotbal Rapid. Pentru returul campionatului national de fotbal, Consiliul de Administratie nu are in vedere vreo schimbare in conducerea tehnica a echipei".

Comunicatul, al carui continut nu a adus prea multe noutati, a criticat vehement presa, pe care a acuzat-o de jocuri de culise, menite sa influent eze ierarhia primei divizii . "Dezaprobam insistenta cu care unele institutii media construiesc si publica scenarii despre iminent a unor schimbari care sa duca la inlocuirea antrenorului principal".

De asemenea, patronul George Copos a facut ieri o declaratie in acelasi sens, pentru NewsIn: "Faptul ca nici unul dintre conducatorii clubului nu a declarat nimic oficial in lega- tura cu schimbarea lui Razvan Lucescu din functia de antrenor demonstreaza ca tehnicianul Rapidului nu va parasi Giulestiul".

Zicu, in Laponia

Dupa o jumatate de sezon in care le-a dat mari batai de cap suporterilor rapidisti cu ratarile sale, Ianis Zicu se bucura din plin de aceasta pauza competitionala. Atacantul rapidist isi va petrece vacant a intr-o locatie cel putin inedita, urmind sa plece impreuna cu iubita sa, Mihaela Tudor, in Laponia. Se pare ca destinatia a fost aleasa chiar de prietena fotbalistului, care si-a dorit un cadou mai special din partea jucatorului.

Karamian, aminat din nou

Din cauza programului incarcat, patronul George Copos nu a mai purtat ieri o discutie decisiva cu mijlocasul Artiom Karamian, pentru prelungirea contractului acestuia. "Nu m-a mai sunat azi domnul Copos, dar nu-i nici o problema, mai e timp, si chiar daca nu ne intelegem eu mai am si alte oferte. Eu m-as bucura foarte mult si daca ar ramine Razvan la Rapid, pentru ca el mi-a spus ca are nevoie de mine", a spus jucatorul.

COSTIN LAZAR: " Cind spui Rapid, spui Razvan Lucescu. E o emblema pentru acest club si artizanul celui mai bun an din istoria echipei. Eu ma bucur din toata inima ca ramine alaturi de noi, pentru ca avem multe de realizat impreuna si doar cu el putem repeta rezultatele din sezonul trecut."

Planuri de viitor

Desi se afla in toiul carierei, Dani Coman s-a gindit deja la ce vrea sa faca dupa ce isi va pune ghetele in cui. Portarul a vorbit cu doi dintre fostii sai colegi de la Pitesti, Adrian Neaga si Adrian Mutu, si s-au hotarit sa infiinteze in orasul natal o scoala de fotbal. "Noi nu am uitat de unde am plecat si chiar vrem sa realizam acest proiect dupa ce ne vom retrage din activitate", a declarat Coman. Altfel, portarul nationalei a vorbit si despre antrenorul Rapidului: "Ma bucur foarte mult ca Razvan va ramine alaturi de noi. Este o veste excelenta si acum pot sta linistit de Sarbatori."