Meci spectaculos, scandal la final. Acesta este tabloul partidei FC Vaslui - Universitatea Craiova, confruntare jucata simbata si incheiata cu scorul de 3-3, dar si cu un macel la vestiare. Fluierul de final al clujeanului Marian Salomir a declansat isteria in tabara oltenilor. Scaune rupte, geamuri sparte si o usa devastata, totul in vestiarul Universitatii. Jucatorii antrenati de Stefan Stoica nu si-au varsat nervii pentru ratarea victoriei doar pe obiectele aflate in cale, ci i-au luat la bataie si pe adversari.

Intre cele doua tabere s-au impartit pumni si picioare precum in galele K1. Pe teren, ambele formatii au oferit un fotbal spectaculos. Dupa ce Croitoru a ratat un penalty in minutul 17, Craiova a deschis scorul prin Velcovici (`23), pastrind rezultatul pina la pauza. Golul de 0-2 marcat de Pirvu (`65) a lasat senzatia ca Universitatea a rezolvat partida. Gheorghiu (`83) a redus din handicap, insa Velcovici (`85) a restabilit imediat diferenta de doua goluri in favoarea oltenilor. Gazdele au revenit fantastic in joc, Croitoru (`87) si Sabou (`90 - penalty) stabilind scorul final la 3-3. Lovitura de la 11 metri acordata gazdelor a fost vehement contestata de jucatorii si oficialii craioveni, decizia lui Salomir de a indica punctul cu var declansind furia oaspetilor.

Oltenii vorbesc despre diversiune

Ovidiu Costesin, directorul executiv al Universitatii, a vorbit despre o inscenare pusa la cale de oficialii vasluieni: "Gazdele au intrat in vestiar si au devastat totul, cu scopul de a distrage atentia. Este un fel de diversiune securista, o inscenare care ni s-a facut". La fel de "realist" a fost si portarul Craiovei, Mircea Bornescu: "La finalul meciului, presedintele Vasluiului a venit impreuna cu jucatorii sa ne bata, iar noi doar ne-am aparat. Singurul lucru spart a fost un geam, pe care un coleg l-a lovit cu gheata, de nervi, cind se afla la dus (n.n - oltenii merg la dus incaltati?)".

"Nu sintem masochisti"

Replica sefilor de la Vaslui nu a intirziat sa apara si este la fel de savuroasa. Presedintele Octavian Apetrei a vorbit despre politisti comunitari, masochisti si filaj pe caseta video: "Noi nu ne ocupam cu inscenari si diversiuni. Cel care a observat pagubele din vestiarul Craiovei a fost politistul comunitar, care isi are vestiarul in zona. In plus, nici nu puteam patrunde acolo, pentru ca vestiarul oaspetilor este pazit de jandarmi. Oricum, tot ce s-a petrecut este inregistrat pe o caseta, aflata acum in proprietatea observatorului de joc. Clubul Vaslui nu este unul de masochisti, asa cum lasa oltenii sa se inteleaga".

Mititelu: "Salomir e o nulitate, iar Hizo o relicva"

La 24 de ore distanta dupa meciul cu FC Vaslui, supararea lui Adrian Mititlu inca nu trecuse. Principalele tinte ale patronului Craiovei au ramas Marian Salomir si antrenorul "galben-verzilor", Viorel Hizo: "Daca vrei sa-ti aduci aminte de perioada aceea urita a fotbalului romanesc, de blaturi, de cooperativa, de meciuri trucate, atunci te uiti la Hizo. Este ultima relicva a acelor vremuri. Cit il priveste pe Salomir, cu el aveam o relatie de amicitie, dar ce a facut la Vaslui, se numeste japca pe fata. Mi-a demonstrat ce mi se spunea despre el. Si anume ca este o nulitate. Ii place sa admire trotuarul, sa ia doua pasarele si sa le studieze din toate punctele de vedere, sa le unga cu toate alifiile. Ii place sa fie pasare de noapte".