La Casa Fotbalului din Bucuresti s-a desfasurat, ieri, un colocviu consacrat procesului de acordare a licentei, reuniune la care au participat doar reprezentantii departamentelor economice din 10 cluburi de Divizia A ( Dinamo Bucuresti, FC National Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita, Otelul Galati, FCM Bacau, Sportul Studentesc Bucuresti, FC Arges Pitesti, Poli Unirea Iasi si FC Brasov)!

Interesant este faptul ca, daca gruparile absente Steaua, Universitatea Craiova si CFR Cluj-Napoca erau, anul trecut, in regula, din punct de vedere financiar, Apullum Alba Iulia de-abia a putut obtine, la Comisia de Apel, dreptul de a activa in Divizia A in sezonul 2004-2005, iar Farul si Poli Timisoara se aflau doar pe linia de plutire! In cadrul discutiilor, directorului Departamentului de Licentiere, Viorel Duru, i-a anuntat pe participanti ca UEFA a suspendat regula conform careia neplata unei obligatii financiare in cel mult 30 de zile duce la neacordarea licentei in anul competitional urmator.

In schimb, cluburile trebuie sa respecte toate criteriile, inclusiv cele financiare, pana la data de 31 martie 2005. De asemenea, va creste exigenta la termenul de depunere a documentatiei si la atitudinea auditorului financiar si a expertului financiar al FRF. Viorel Duru a reamintit cele trei criterii financiare: auditarea situatiilor financiare anuale incheiate la 31 decembrie 2004, lipsa obligatiilor financiare din activitatea de transfer al jucatorilor si lipsa obligatiilor financiare fata de salariatii clubului. In ceea ce-l priveste pe presedintele FRF, Mircea Sandu, el a transmis participantilor mesajul: "Nu trebuie sa facem compromisuri profesionale, trebuie sa respectam asa cum ne-am angajat fata de UEFA conditiile de licentiere si toate cluburile sa beneficieze de egalitatea sanselor. Nu mai putem admite ca un club sa apeleze la intelegere sau la inima unuia sau altuia si sa nu respecte conditiile de licentiere asa cum sunt ele prevazute in Manualul de Licentiere".

Presedintele a transmis ca vor participa in Divizia A atatea echipe cate vor obtine licenta, nici mai mult, nici mai putin! Daca, insa, ne amintim ca in 2004 au trecut proba licentei toate cluburile, la gramada, spusele Nasului nu prea au acoperire si in fapte! Deh, Comisia de Apel "vegheaza"!