Alexander Gaydamak incearca sa il imite cit mai mult pe Roman Abramovici, faimosul sau compatriot. De cind a preluat pe Portsmouth, club pe care "ameninta" sa il aduca in elita fotbalului englez, rusul de 32 de ani a intimpinat insa numai dificultati, nereusind sa atraga la echipa fotbalisti cu o carte de vizita impresionanta, desi s-a aratat dispus sa plateasca sume importante pentru asta.

De altfel, in vara, Portsmouth a devenit tinta ironiilor presei engleze, fiind clubul cu cele mai multe oferte, insa cu cele mai putine transferuri reus ite, managerul Harry Redknapp colectionind numai refuzuri. Surpriza vine de la una dintre ultimele tentative facute de gruparea de pe Fratton Park. Tinuta in secret, ea a ajuns, totusi, la urechile jurnalistilor britanici, surprinsi de numele tintei: Adrian Mutu!

Portsmouth a incercat sa afle de la conducerea Fiorentinei pentru ce pret ar fi disponibil fotbalistul pe care gruparea viola abia ce-l transferase de la Juventus cu citeva saptamini inainte. Sefii formatiei britanice n-au luat probabil in calcul acest amanunt, unul la care se adauga reticenta logica a lui Mutu de a mai reveni in Insula, intr-un campionat pe care l-a parasit pe usa din dos, dupa celebrul scandal al concedierii sale de la Chelsea.

In aceste conditii, Gaydamak s-a vazut refuzat de Fiorentina, desi, sustin surse din presa engleza, isi pregatise terenul pret de mai bine de o saptamina si ar fi fost pregatit sa puna pe masa o suma care ar fi depasit zece milioane de lire sterline.

Vin Appiah si Fernandes

Cum perioada de mercato se apropie de sfirsit, Portsmouth si-a reluat goana dupa potentialele achizitii. Clubul despre care s-a vorbit ca ar fi fost gata sa ofere 11 milioane de euro pentru Radoi e aproape sa bata palma cu ghanezul Stephen Appiah, de la Fenerbahce, turcii urmind sa incaseze sase milioane de lire. De asemenea, englezii sint pe punctul de a-l cumpara pe portughezul de 20 de ani Manuel Fernandes, de la Benfica. In fine, un alt nume pe lista managerului Harry Redknapp este Andy Cole, ultima oara la Manchester City.