Macinati de probleme financiare, elevii lui Ionut Popa au jucat ieri pentru doua lucruri. In primul rind, pentru cele trei puncte si, implicit, pentru prima de la finantatorul echipei, Ionut Popa. Apoi, pentru un spot publicitar de 90 de minute la o televiziune nationala in prime time. Scopul? Gasirea unui om cu suflet mare, cu buzunar la fel de larg, care sa resusciteze financiar o formatie, care, culmea!, joaca si bine.

Ajunsi la saturatie de promisiunile edililor din oras, iesenii s-au gindit ca numai prin rezultate pot face mai multe pentru echipa. Au jucat si au facut-o bine. Asta chiar daca, la inceput, partida a parut ca se va termina cu o impar- teala frateasca. Jocul insa a luat o turnura spectaculoasa in cea de-a doua parte. Cele mai mari ocazii ale jocului le-au avut oaspetii. Tiberiu Serban a scapat singur cu Branet, dupa un dribling fin asupra lui Bordeanu, dar a ales o finalizare absolut hilara, pasind spre Dias.

Imediat, in faza urmatoare, nou-intratul Nohai i-a oprit o minge in sase metri lui Cernoch, iar cehul nu a iertat si i-a sarit in brate lui Ionut Popa. Au urmat apoi citeva incercari ale nemtenilor, dar fara efect. Tot gazdele au posesia si domina clar jocul. Astfel, jucatorii din Iasi au urcat pe prima pozitie cel putin pentru o ora. Cine stie, poate cineva i-a observat!

Duelul argentinienilor

In derby-ul Moldovei au evoluat si doi jucatori din tara lui Maradona. Dupa un meci foarte bun in prima etapa, mijlocasul Ceahlaului, Gaston Diaz, nu a mai repetat evolutia buna, ratind o mare ocazie in prima repriza. De cealalta parte, Gavatorta a facut un joc bun, reusind sa-si multumeasca antrenorul.