Cupa Mondiala se incheie cu doua finale: una "mica", Germania - Portugalia, si alta "mare", pentru trofeul suprem, intre Franta si Italia. Pe teren se va mai da si o alta batalie, cea pentru titlul de cel mai bun jucator al turneului, unde favoriti sunt Zidane si Cannavaro.

Dupa o luna plina de fotbal, cu meciuri care, in marea lor majoritate, nu s-au ridicat la nivelul asteptat, Cupa Mondiala se incheie, conform graficului, cu doua finale - una mica, pentru locurile 3-4, intre Germania si Portugalia, si alta pentru trofeul suprem, intre Franta si Italia - care pot salva ultima impresie.

Zecile de milioane de euro oferiti de FIFA echipelor participante la acest turneu final isi vor gasi in acest week-end destinatia. Invingatoarea finalei mari, dintre Franta si Italia, va primi 15,6 milioane de euro, in timp ce invinsa va incasa "numai" 14,4 milioane. Lupta pentru "medalia de bronz" este inutila, cel putin din punct de vedere financiar, deoarece atat Germania, cat si Portugalia vor incasa cate un cec de 13,7 milioane de euro. Alaturi de aceste prime, acordate "premiantilor", fiecare echipa nationala calificata la Cupa Mondiala din Germania va incasa cate un bonus, diferit, in functie de pozitia ocupata in clasament, dintr-o suma care totalizeaza 215 milioane de euro.

Zidane si Cannavaro se bat pentru Balonul de Aur

Pe langa lupta pentru titlul mondial, pe teren se va mai da si o alta batalie, cea pentru titlul de cel mai bun jucator al turneului. Lista de zece jucatori anuntata de FIFA ii include pe Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Thierry Henry, Andrea Pirlo, Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta, Michael Ballack, Miroslav Klose si Maniche. Cele mai mari sanse sa fie desemnat nr. 1 le au Cannavaro si Zidane. Numele celui mai bun jucator al turneului va fi anuntat luni de dimineata.

Razbunare: Nemtii vor sa comande pizza in timpul finalei
Un cotidian din Germania a pus la cale un plan de razbunare pe echipa Italiei, cea care i-a oprit din drumul spre marea finala. Astfel, el si-a indemnat cititorii ca, duminica seara, in timpul partidei de la Berlin, sa puna mana pe telefon si sa comande, toti, cel putin cate o pizza la unul dintre sutele de restaurante italiene.

"Enervati-i, comandati pizza!", este sloganul ales de respectivul cotidian, care, pe prima pagina, sub poza unui bucatar italian care prepara o pizza, publica urmatoarea explicatie: "Italienii sunt extrem de bucurosi. Dar, duminica seara, in loc sa se uite la finala, puneti-i pe drumuri cu mii de comenzi de pizza". Nimeni nu s-a gandit, insa, la varianta ca respectivele localuri sa fie inchise duminica seara...