Spaniolul Fernando Alonso a izbutit, duminica seara, sa castige Marele Premiu al Canadei, desfasurat pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal. A fost o victorie speciala pentru iberic, care a urcat pentru prima oara pe podiumul din Tara frunzei de artar. In acelasi timp, Alonso a contabilizat cea de-a patra victorie consecutiva in acest sezon si cea de-a 14-a din cariera. Practic, el a dominat

Lui Michael Schumacher i-a ramas doar sa se uite cu jind in sus, spre campionul Fernando Alonso cursa de la un cap la altul, nelasand nicio sansa celor din spatele sau. Italianul Giancarlo Fisichella, coechipierul sau de la Renault, plecat din pozitia a doua, a furat startul, s-a fastacit, si a fost depasit rapid de Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes). "Macaronarul" a fost penalizat, iar in turul doi Juan Pablo Montoya si Nico Rosber s-au ciocnit, ultimul fiind scos din cursa. Turul 13 s-a dovedit a fi fost cu ghinion pentru columbian, care a abandonat.

100 de victorii cu cauciucuri frantuzesti

In Marele Premiu al Canadei de la Montreal, producatorul francez de pneuri, Michelin a inregistrat o performanta istorica. A fost vorba de cea de-a 100-a victorie a unor monoposturi echipate cu astfel de cauciucuri. In fapt, e vorba si de o noua dubla a celor din Hexagon, dat fiind faptul ca si echipa pentru care concureaza Alonso, Renault, este din aceeasi tara.

Schumi a profitat de Kimi Raikkonen

In turul 69, penultimul desfasurat pe circuitul Gilles Villeneuve, Michael Schumacher a profitat de o greseala a finlandezului Kimi Raikkonen (foto), l-a depasit, si s-a clasat al doilea. In puncte s-au mai situat Giancarlo Fisichella, Felipe Massa, Jarno Trulli, Nick Heidfeld si David Coulthard. Cu 11 tururi inainte de final a fost nevoit sa abandoneze Jacques Villeneuve, fiul celui al carui nume il poarta circuitul canadian. In clasamentul pilotilor conduce Alonso (84 p), urmat de Michael Schumacher (59), de Raikkonen (39), de Fisichella (37), Massa (28) si de Montoya (26). La constructori conduce Renault (121 p), apoi Ferrari (87), McLaren Mercedes (65), Honda (29), BMW Sauber (19) si Toyota (11). Urmatoarea cursa, a noua, Marele Premiu al SUA va avea loc la finalul acestei saptamani, pe circuitul de la Indianapolis.