"Daca pierdeam titlul, era sfarsitul carierei mele de antrenor", asa si-a inceput discursul tehnicianul ros-albastrilor, constient ca si prietenului si sefului sau direct, Gigi, i-ar fi fost greu sa mai digere inca un esec de proportii dupa cel din semifinala cu Middlesbrough. "Dupa cinci ani de suferinta si umilinta, acest titlu este incununarea muncii mele. Ma gandeam sa-mi dau demisia daca ratam acest campionat. Emotii am avut, pentru ca ceva s-a stricat inauntru echipei dupa meciul de la Middlesbrough, pe care n-o sa-l uit niciodata", a rostit grav Oli.

Dupa ce a destanuit tot ce avea pe suflet, antrenorul stelist a inceput sa se gandeasca la viitor. "Obiectivul nostru principal este accederea in grupele Ligii Campionilor. Trebuie sa avem sansa si sa intarim lotul pentru a ajunge acolo. Mai avem nevoie de patru sau cinci jucatori de valoare, pentru ca acum avem un lot subtire", a spus tehnicianul din Ghencea, care crede ca Steaua nu va mai ceda vreun jucator cu exceptia trecerii lui George Ogararu la Ajax Amsterdam.

Putina lume stie ca Olaroiu a plans ca un copil in urma cu patru sezoane, cand FC National a ratat titlul in ultima etapa, dupa o infrangere dubioasa in Banie, scor 1-2, contra Universitatii Craiova, condusa la acea vreme de Gigi Netoiu si de Florin Marin. Olaroiu a contribuit si la un amanunt de statistica: Steaua e primul club din 1998 incoace care isi apara titlul castigat in anul anterior. Formatia din Ghencea a reusit sa sparga si o bariera psihologica, aceea de a demonta traditia conform careia echipa care termina pe primul loc turul de campionat reuseste sa se impuna si la finalul intrecerii.

"Am dormit foarte putin in ultimele nopti. Mi-a fost gandul numai la acest titlu. Am meditat serios si as fi iesit din fotbal daca nu luam campionatul. M-am gandit ca n-ar mai fi avut rost sa continui si ar fi fost mai bine sa ma las de meserie."
Cosmin Olaroiu, antrenor principal Steaua