Amintirile au ramas in mintea spectatorilor, acestia fluierand copios momentul in care "gazarii" au iesit la incalzire. La zece minute de la inceperea partidei, oaspetii au beneficiat de o mare ocazie. Fostul rapidist uitat de giulesteni pe meleaguri basarabene, Cristian Ionescu, a avut golul la picioare, dar sutul sau din marginea careului mare a trecut peste poarta lasata goala de Coman.

Patru minute mai tarziu, Viorel Moldovan a fost blocat in ultima instanta de Costescu, chiar cand se pregatea sa suteze din opt metri. incet, dar sigur, Rapid a pus stapanire pe meci, iar in minutul 35, Badoi a centrat bine, pe jos, pentru Buga, acesta a luftat, mingea a ajuns la Moldovan, care printr-o executie acrobatica a tras peste poarta.

Avea sa fie un semnal de alarma, pentru ca, dupa numai un minut, giulestenii au deschis scorul. Stancu a centrat de pe stanga, iar Pancu a asezat mingea cu latul in plasa portii lui Multescu. Bucuria gazdelor a durat un minut. Hadnagy a prins un sut sanatos la coltul lung, din marginea careului de 16 metri, si l-a invins pe Coman. Maftei ar fi putut aduce din nou pe Rapid in avantaj, dar a tratat cu superficialitate o buna ocazie in minutul 40.

Petrolul a cazut dupa pauza. Daniel Niculae l-a invins cu un sut sub transversala pe Multescu, in minutul 66, iar apoi a fost randul lui Moldovan sa inscrie pentru 3-1. Recitalul a continuat apoi cu Burdujan, care a fructificat centrarea de pe dreapta a lui Badoi, din minutul 72.

Declaratii dupa meci

"Am intalnit astazi o echipa valoroasa, cu multi tineri ambitiosi, care mai au insa mult de munca. A doua repriza a fost la discretia noastra"
Daniel Niculae, atacant Rapid

"Dupa o prima repriza mai putin fericita, a urmat una in care forta grupului s-a impus. Cupa Romaniei este unul dintre trofeele care-mi lipseste"
Viorel Moldovan, atacant Rapid