CFR Cluj a plecat duminica seara in Cipru, pentru un stagiu de pregatire de 10 zile. Clujenii au decolat de pe Aeroportul International Henri Coanda la ora 21.10, la bordul unei curse de linie. Ei au parcurs drumul de la Cluj la Bucuresti cu autocarul, ajungand in Capitala in jurul orei 17.00. Ei s-au cazat pentru doua ore la Hotelul Crystal Palace, proprietatea presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, timp in care au luat si masa.
Antrenorul echipei, Dorinel Munteanu (foto), s-a aratat multumit de lotul pe care il are la dispozitie in acest moment si a spus ca spera ca turneul din Cipru sa confere formatiei sale omogenitate.

"Am programat sase meciuri, din care cinci sunt deja stabilite, printre care cu FC Seul si Metalurg Donetsk. De asemenea, incerc sa perfectez un amical cu Wisla Cracovia, echipa lui Dan Petrescu. Acest stagiu se va baza pe antrenamente cu mingea, in care sa perfectionam ceea ce am facut gresit in prima parte a campionatului, pe unitate grupului, pe trasee de joc si, nu in ultimul rand, vom pune pret si pe rezultatul partidelor", a precizat Munteanu, pentru TotalSport FM.

Tehnicianul a mai afirmat ca, avand la baza o pregatire buna, jucatorii sai pot obtine chiar un loc pe podium la finalul campionatului. "Obiectivul nostru ramane acelasi, locurile 1-6, dar noi vrem sa castigam fiecare joc si sa urcam cat mai sus in clasament. Daca vom aborda meciurile cum am facut-o in tur si ne vom concentra, putem spera la mai mult", a opinat Dorinel Munteanu.

Presedintele gruparii clujene, Iuliu Muresan, a spus ca CFR nu va mai repeta "isprava" de anul trecut, atunci cand, dupa un tur foarte bun, a urmat un retur cu evolutii modeste. El a afirmat ca acum lucrurile s-au schimbat, lotul fiind mult mai valoros, iar antrenorul avand o mentalitate mai buna. Muresan a dezvaluit ca se gandeste chiar la Cupa UEFA. "Este posibil. Nu este obiectivul nostru neaparat, dar mi-ar placea sa terminam pe podium si, de ce nu, sa prindem un loc de Cupa UEFA", a subliniat boss-ul CFR-ului.

Noua achizitie a echipei, atacantul Dumitru Mitu, s-a declarat placut surprins de ceea ce a gasit la Cluj. El a zis ca lotul este unul foarte valoros, iar mentalitate una profesionista. Mitu a fost de parere ca forta campionatului intern este mai mare acum, decat in urma cu 10 ani, atunci cand a plecat din Romania.

Jucatorii clujeni s-au aratat bucurosi ca parasesc frigul din tara noastra si se vor antrena pe terenuri bune.