Selectionerul Sven Goran Eriksson nu va mai pregati reprezentanta Angliei dupa Cupa Mondiala din Germania, dupa ce forul englez de specialitate a ajuns la un acord cu tehnicianul suedez. Antrenorul in varsta de 57 de ani, care pregateste Anglia din 2001, va parasi astfel functia pe care o detine, cu 2 ani inainte de expirarea actualului contract.

"Federatia si Eriksson au crezut de cuviinta ca este extrem de important sa clarificam situatia", a declarat directorul general al F.A., Brian Barwick. Necesitatea rezolvarii acestei "situatii" a aparut dupa ce Sven Goran Eriksson, victima a farsei unui jurnalist de la publicatia "News of the World", a dezvaluit secrete despre jucatori si a afirmat ca fotbalul englez este corupt, mentionand in acest sens si numele unor antrenori.

Acum forul britanic este in cautarea unui inlocuitor pentru postul lasat liber de suedez, printre favoriti la preluarea functiei numarandu-se mai multi tehnicieni britanici.

Casele de pariuri au stabilit deja favoritii acestia fiind Sam Allardyce (Bolton Wanderers), Alan Curbishley (Charlton Athletic) si Steve McClaren (Middlesbrough). Iar in caz ca federatia engleza se opreste asupra unui strain, favoriti sunt considerati nord-irlandezul Martin O’Neill, fostul antrenor al lui Celtic Glasgow, olandezul Guus Hiddink, germanul Ottmar Hitzfeld si brazilianul Luiz Felipe Scolari.