Lucescu jr. s-a razbunat pe bataile primite in copilarie, invingindu-l pe tatal sau intr-un meci suspectat de casele de pariuri ca ar fi aranjat. Gratie victoriei, Rapid a trecut pe primul loc in grupa si are sanse uriase de a se califica in faza urmatoare a Cupei UEFA.

Rapid are sanse mari sa mai opreasca si in primavara prin garile din Europa, dupa victoria obtinuta in extremis in deplasarea de la Sahtior Donetk (1-0). Rezultatul a fost cel anticipat de administratorii caselor de pariuri, ambele grupari fiind foarte aproape de accederea in faza urmatoare a Cupei UEFA si gratie victoriei obtinute de Stuttgart in fata celor de la PAOK. Pe un teren extrem de greu din cauza zapezii cazute, giulestenii au inceput in corzi prima repriza, minerii oligarhului Ahmetov forind la viteza maxima prin apararea lui Razvan Lucescu.

Punctul culminant a fost o minge scoasa din vinclu de portarul Danut Coman, la o lovitura libera de la marginea careului mare. Treptat, partida s-a echilibrat, Constantin si Buga avind si ei sansa deschiderii scorului. Dupa ratari de-o parte si de alta, Lucescu jr. i-a dat lovitura de gratie tatalui sau, cu doar doua minute inainte de tragerea cortinei, prin golul marcat de cel mai experimentat jucator al oaspetilor, Maldarasanu.

Razbunarea lui Copos

Patronul George Copos declarase joi, inaintea plecarii spre Donetk, ca isi doreste o victorie a echipei giulestene pentru a se razbuna pe Mircea Lucescu, dupa ce tehnicianul si-a reziliat, in 2000, contractul cu FC Rapid si a plecat la Galatasaray. "Nu o sa am regrete daca il vom invinge pe Mircea. O victorie va fi razbunarea mea fata de el. Mircea imi este foarte apropiat, dar vreau sa ma razbun, pentru ca ne-a lasat atunci", a declarat vicepremierul care varsa 1% din profiturile firmelor sale in conturile lui Lucescu.

Darurile grecilor

In celalalt meci al grupei, VfB Stuttgart a revenit de la 0-1, facindu-le cadou doua goluri grecilor de la PAOK Salonic. Cu cele trei puncte acumulate, Giovanni Trapattoni a fost salvat de la mazilire dupa ce fusese amenintat cu demiterea. "Mai avem de disputat sase meciuri pina la Craciun. Aceste sase meciuri sint sase finale. Adevarul este ca ne confruntam cu mari probleme: echipa nu cistiga si nu da semne ca situatia s-ar redresa", declarase directorul general al clubului, Dieter Hundt. In urma rezultatelor din aceasta seara, Rapid, Sahtior si Stuttgart acumuleaza cite sase puncte, iar Rennes si PAOK ramin fara nici un punct in clasament.

Boicot aproape total la casele de pariuri

Dupa Astra, casele de pariuri Gsb si Stanley au blocat, ieri, mizele pentru meciul Sahtior Donetk - Rapid, deoarece foarte multi pariori au mizat pe un rezultat de egalitate in partida de la Donetk. De ase-menea, agentia Wettpunkt a optat pentru modificarea cotelor de cistig. Astfel, daca miercuri o victorie a echipei Sahtior avea o cota de 1,70, aceasta a fost modificata la 2. Cota pentru remiza a fost redusa de la 3,80 la 2,60, iar cea pentru o victorie a formatiei Rapid a ajuns la 4, dupa ce mier-curi era 3,40.

Initial, o victorie a echipei Sahtior avea o cota de 1,35, remiza - 4,50, iar victoria Rapidului - 5,50. Pe Internet, Gamebookers a reintrodus in oferta meciul care va avea loc la Donetk. Daca luni cota pentru un rezultat de egalitate era de 3,75, joi, aceasta a coborit pina la 1,80. O victorie a Sahtiorului a fost cotata la 2,50, iar un succes al Rapidului avea o cota de 5,00.