Mircea Sandu a venit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie insotit de avocat, el declarand ca a fost citat in calitate de martor in dosarul lui Vasile Avram, informeaza MEDIAFAX.

Inaintea lui Mircea Sandu au venit la DNA Constantin Stefan, secretarul executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, si observatorul federal George Ionescu, de la Departamentul administratie-economic al CCA.

Fostul membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor Constantin Zotta a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca a fost audiat ca martor de DNA in dosarul lui Vasile Avram.

"Astazi am fost audiat de DNA timp de zece minute. A fost ceva scurt pentru ca am fost audiat in calitate de martor. Am lucrat in cadrul CCA si m-au intrebat cum functioneaza comisia. A fost ceva normal, cum probabil ca vor mai fi chemati si alti membri ai comisiei in calitate de martori", a spus Zotta.

Fostul sef al CCA Vasile Avram si omul de afaceri Sorin Terbea au fost arestati preventiv in 25 septembrie, intr-un dosar in care sunt acuzati de luare si, respectiv, dare de mita.

Potrivit DNA, in 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a campionatului trecut, ar fi primit de la Terbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in sezonul 2011/2012.

Procurorii mai noteaza ca, in aceeasi imprejurare si in acelasi scop, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tirgu-Mures si retur, "folos oferit de Terbea Sorin Ioan".

In 28 septembrie, procurorii anticoruptie l-au pus sub invinuire pe Vasile Avram intr-un nou dosar in care este acuzat alaturi de avocatii sai Adrian Penciu si Alexandru Serban pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv instigare la aceasta fapta si favorizarea infractorului.