La sfarsitul acestui an, Razvan Lucescu a "aniversat" un an de la inceperea meseriei de antrenor. In decembrie trecut, cel care tinde sa-si ajunga din urma tatal, prelua pe FC Brasov, pentru ca, dupa un retur de campionat, sa ajunga la Rapid, cu care a reusit sa devina "campionul" Capitalei, invingand in acest tur toate cele patru concitadine. Revenit in tara dupa un Craciun petrecut in Italia, Razvan Lucescu va ramane la cumpana dintre ani in Bucuresti, alaturi de familie, urmand ca din 10 ianuarie sa reinceapa pregatirea la ProRapid.

Cum a fost anul 2004 pentru Razvan Lucescu?

Un an foarte bun. E primul din noua mea cariera si am inceput in conditii dificile, la FC Brasov, care se batea pentru evitarea retrogradarii. Cu un joc bun am reusit acest lucru, iar din vara am ajuns la Rapid. Momentele excelente au alternat cu cele proaste, aici intrand rezultatele slabe din deplasare, dar cred ca raman foarte importante victoriile cu Steaua, Dinamo si FC National, de care sunt foarte mandru, mai ales ca, repet, au fost obtinute in primul an de antrenorat. Cred ca se putea si mai bine, dar si mai rau.

Ce asteptati de la 2005?

Sa pot duce cu bine anul pana la capat. Asta nu inseamna neaparat titlul, desi sunt convins ca Rapid are in continuare sanse. Confrom contractului pe care il am cu Rapid, obiectivul meu este calificarea intr-o cupa europeana, insa eu vad altfel lucrurile. Sunt de la trei ani in fobal, am stat mult langa tatal meu si stiu ca in foarte multe situatii conteaza conjunctura. In acest tur de campionat au fost cateva momente de care nu am stiut sa profitam, dar ca in retur sa nu mai facem aceleasi greseli.

Va afecta viata clubului numirea lui George Copos in functia de vicepremier?

Nu, sunt convins ca va fi aceeasi situatie. Domnul Copos e prea implicat in aventura fotbal ca sa poata ramane deoparte de Rapid. Sunt convins ca va fi la fel de aproape ca si pana acum de club.

Domnul Vladimir Cohn (vicepresedinte la Dinamo) se declara convins ca din noua sa pozitie domnul Copos va incerca sa influenteze ierarhia in favoarea Rapidului.

Ei sunt prieteni, iar varsta ii determina sa aiba astfel de reactii, se "inteapa" reciproc mereu. Noi nu ne-am temut pana acum de vreo influenta din afara, asa ca nici cei de la Dinamo sau de la Steaua nu au motive sa se teama ca meciurile s-ar juca in alta parte decat pe teren.

Un gand pentru suporterii rapidisti?

Le multumesc pentru atitudinea si atasamentul lor, pentru ca acele victorii frumoase cu Steaua si cu Dinamo au fost obtinute si cu sprijinul lor si ii rog sa ramana alaturi de noi si de acum incolo.