El a explicat ca la echipa nationala jucatorii veneau la lot cu doua-trei zile inaintea unui meci dupa ce se pregatisera cu alti tehnicieni.

"Nu trebuie sa facem o comparatie intre echipa de club si echipa nationala. Sunt lucruri diferite. Singurul atu e ca aici am echipa pe mana zi de zi si pot sa transmit ideile mele cu regularitate. Aici munca mea depinde doar de noi, nu de alcineva, cum se intampla nationala cand aveam jucatorii pe mana doua-trei zile cu o munca depusa de altii si cu idelile altora", a spus fostul selectioner al Romaniei, potrivit MEDIAFAX.

Lucescu este convins ca Universitatea Cluj si Rapid vor crea spectacol pe teren la meciul direct din etapa a II-a a Ligii I, programat, sambata, la Medias.

"Forma buna a Universitatii Cluj, investitiile facute acolo si obiectivele pe care si le propun anul acesta ne fac sa credem ca avem in fata un al doilea joc extrem de important. Dupa Regie, jucam acum la Medias, tot un teren neutru, dar unul pe care adversarii nostri au mai evoluat si il cunosc bine. Va fi un meci tare, intre doua echipe in forma. Sunt convins ca va fi un meci care va crea spectacol. Respectam valoarea adversarului, dar noi mergem acolo pentru cele trei puncte. Nu ne entuziasmam dupa primul joc, vreau ca sambata sa vad o determinare totala din partea baietilor, sa intre pe teren gata de sacrificiu", a precizat el.

Tehnicianul nu a dorit sa dezvaluie daca la meciul cu Universitatea Cluj va folosi si o parte din jucatorii care nu au evoluat in prima etapa, precizand ca o rocada in primul unsprezece se va impune atunci cand Rapid va juca o data la trei zile. "Depinde de cum ii vad in saptamana dintre doua meciuri, de forma lor si daca jucam la trei zile. Imediat dupa intreruperea campionatului vor incepe meciuri din trei in trei zile si atunci avantajul unei echipe cu un lot echilibrat e ca va putea sa folosi jucatori proaspeti", a afirmat antrenorul rapidist.

In ceea ce il priveste pe Rui Duarte, jucator care a absentat nemotivat o luna de la pregatirile echipei, Razvan Lucescu a mentionat ca acesta are valoare si poate oferi mult formatiei giulestene.

"A mai trecut o saptamana, una in plus pentru Rui Duarte care s-a pregatit foarte bine. El este un jucator de mare valoare. Are o calitate de la mama lui, aceea ca poate depasi foarte usor etapele de pregatire si intra in forma foarte repede. E un jucator norocos pentru ca nu resimte perioada in care a lipsit de la antrenamente. Pentru Rapid este un jucator care poate da foarte mult. El a fost pedepsit pentru ce a facut, problemele cu el s-au rezolvat, nu mai conteaza altceva", a adaugat Lucescu.