Federatia Bosniaca de Fotbal (NSBIH) a fost suspendata, la 1 aprilie, "pana la noi ordine" de FIFA si UEFA, deoarece nu a acceptat schimbarea statului in conformitate cu recomandarile celor doua institutii, potrivit MEDIAFAX.

"Comitetul Executiv al FIFA (din 28 octombrie 2010) si cel al UEFA (4 octombrie 2010) a cerut federatiei bosniace sa adopte statutul in conformitate cu cerintele FIFA si UEFA pana la 31 martie 2011, in caz contrar urmand sa fie automat suspendata. Adunarea Generala a federatiei bosniace, din 29 martie 2011, nu a intrunit cvorumul necesar pentru adoptarea unui nou statut, astfel ca federatia si-a pierdut drepturile de membru cu efect imediat si pana la noi ordine.

Echipele reprezentative si echipele de club nu mai au voie sa participe la competitii internationale de la 1 aprilie 2011 pana la rezolvarea problemei. De asemenea, de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federatiei nu mai poate participa la meciuri sau evenimente internationale", si-au justificat atunci decizia FIFA si UEFA.

FIFA si UEFA cer ca NSBIH sa fie condusa de un singur presedinte si nu de o presedintie tripartita compusa, in baze etnice, de membri croati, musulmani si sarbi.

Bosnia-Hertegovina face parte din grupa D a preliminariilor Euro-2012, alaturi de Romania. Echipa tricolora a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputata impotriva reprezentativei bosniace. Bosnia va avea urmatorul meci oficial international cu Romania, la 3 iunie.