111 milioane de persoane au urmarit pe postul de televiziune Fox cea de-a 45-a editie a finalei NFL, castigata de echipa Green Bay Packers, care a invins echipa Pittsburgh Steelers cu scorul de 31-25.

Anul trecut, finala disputata intre New Orleans Saints si Indianapolis Colts a fost urmarita de 106,5 milioane de telespectatori.
"Aceasta editie a Super Bowl a inregistrat cel mai mare succes pe care l-a obtinut vreodata o liga sportiva", a spus Pat McDonough, de la Institutul Nielsen.

Comparativ cu gala Super Bowl de duminica, finala Cupei Mondiale la fotbal din 2010, disputata intre echipele Spania si Olanda, a fost urmarita de 24,3 milioane de telespectatori, un record pentru un meci de fotbal vizionat la o televiziune americana.

In 2009, Super Bowl a atras 98,7 milioane de telespectatori, iar in 2008, - 97,5 milioane de telespectatori. Cresterea de la an la an a audientelor ilustreaza motivul pentru care advertiserii platesc pana la 3 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde difuzat in timpul meciului.

Gala Super Bowl a fost benefica si pentru Televiziunea Fox, care a incasat din reclame 250 milioane de dolari, in timp ce impactul economic asupra Dallasului a fost estimat la peste 600 de milioane de dolari.