Presedintele Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, a anuntat ieri dupa-amiaza, la finalul unei sedinte a Adunarii Generale a Actionarilor, ca noul presedinte executiv al gruparii "bancare" este Radu Niculescu, care il inlocuieste pe Gino Iorgulescu, retras din motive personale.

"Astazi (n.r. - ieri) a avut loc o sedinta AGA in care s-au retras domnul Gino Iorgulescu si alti actionari. Au venit fostul jucator Radu Niculescu si un alt om de afaceri, Nicolae Cristescu. Radu Niculescu va ocupa functia de presedinte executiv, in locul domnului Gino Iorgulescu. In rest, nu sunt modificari in conducere. Eu raman in continuare presedintele Consiliului de Administratie", a declarat Iacov.

Oficialul "bancar" a mentionat ca retragerea lui Gino Iorgulescu reprezinta o pierdere pentru club: "Pentru noi, pe perioada scurta, este o pierdere plecarea domnului Iorgulescu, pentru ca experienta lui a contat mult in parcursul echipei din ultimul timp". Intrebat cum s-au impartit actiunile dupa retragerea lui Iorgulescu si a celorlalti actionari, Iacov a raspuns: "Nu stiu cum s-au impartit, am luat si eu o parte din actiuni, si Radu Niculescu, si domnul Cristescu. Se poate spune ca acum sunt actionar majoritar, dar important este ca gruparea sa mearga inainte, nu cine are 8 la suta, 15 la suta din actiuni si asa mai departe".

Presedintele CA al FC National a mentionat ca se continua negocierile cu italianul Giuseppe Giannini, pentru preluarea functiei de antrenor principal al echipei si a mentionat ca, desi se antreneaza cu echipa "bancara", atacantul Bogdan Mara nu se afla in vizorul clubului. Noul presedinte al lui FC National, Radu Niculescu, a evoluat la gruparea "bancara" in perioadele 1995-1998 si 1999-2000, precum si in returul sezonului competitional 2003/2004. In Divizia A, Radu Niculescu a mai jucat la Inter Sibiu, Dinamo Bucuresti, Universitatea Craiova, Rapid Bucuresti, Steaua Bucuresti, dar si in Turcia, la Galatasaray Istanbul (2001/2002), si China, la Changchun Yatai (2004).