Intr-un articol aparut in "Ziarul", numarul de marti, secretarul general al LPF, Vali Alexandru, spunea: "Nu va mai luati dupa nenorocitul ala de Nicolae, care raporteaza falsuri la Consiliul Europei. (...) Ei ne fac de ras, rromii". Deranjat de afirmatiile oficialului ligii, Valeriu Nicolae a replicat pe acelasi ton. "Inseamna ca la LPF sunt numai tampiti! E o prostie si o mare ineptie ce a spus acel domn pe care nici macar nu-l cunosc. Am acum inca o dovada ca oficiali din fotbalul romanesc imprastie in mass-media mesaje rasiste", ne-a declarat ieri Valeriu Nicolae.

LIPSITI DE INTELIGENTA

"As putea sa-l actionez in judecata, sa vedem pe unde scoate camasa. Cred ca nu prea sunt inteligenti cei de la liga... Evident declaratia acelui Alexandru este aberanta si aroganta. Cei de la LPF se cred un fel de Dumnezei, am impresia. Pacat ca nu prea am timp de pierdut cu toti acesti indivizi lipsiti de inteligenta. Astept, insa, ca CNCD (n.r. - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii) sa ia atitudine", a continuat oficialul de la Bruxelles.

CERE SPRIJINUL LUI MIRCEA SANDU

Valeriu Nicolae i-a recomandat lui Mircea Sandu sa faca eforturi serioase pentru a se debarasa de persoanele rasiste din fruntea fotbalului romanesc. "Inainte de toate, LPF are o problema de imagine. Mircea Sandu ar trebui sa faca ceva cu toti acesti domni care vorbesc fara sa gandeasca", a conchis Nicolae. Va reamintim ca Valeriu Nicolae este directorul adjunct al Biroului European de Informare de la Bruxelles si cel care a instiintat UEFA de rasismul de pe stadioanele din Romania.