Cei doi sportivi vor ajunge primavara aceasta si la Bucuresti, in cadrul Kings on Ice – Olympic Tour 2010, spectacol care va reuni cele mai importante figuri ale patinajului artistic mondial pe 11 aprilie, sub cupola patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul complexului sportiv Lia Manoliu.

In cadrul finalei programului liber la patinaj artistic a Olimpiadei de Iarna de la Vancouver, perechea Meryl Davis si Charlie White a obtinut medalia de argint, numai 5.83 de puncte despartindu-i pe cei doi de aurul olimpic, castigat in acest an de perechea canadiana Tessa Virtue – Scott Moir.

Perechea laureata cu titlul olimpic s-a declarat de-a dreptul incantata de programul patinatorilor americani, la sfarsitul concursului Moir declarand ca „ne simtim extrem de apropiati de Meryl si Charlie. Am fost constienti ca vor veni la aceste jocuri olimpice pentru a da tot ceea ce este mai bun, iar diferenta mica de puncte de la final a dovedit ce adversari puternici am intalnit.”

Meryl Davis si Charlie White au inceput programul pe muzica lui Andrew Lloyd Webber – „Phantom of the Opera”, eleganta miscarilor si elementele tehnice bine executate aducandu-le 107.19 puncte la programul liber si 215.74 in total. Atat perechea Meryl Davis-Charlie White, cat si castigatorii aurului olimpic de anul acesta au aceiasi antrenori, renumitii Marina Zueva si Igor Shpilband.