ProSport a aflat ca medicamentul luat de atacantul Fiorentinei este unul contrafacut, desi e distribuit, in mod oficial, in farmaciile din tara! Dovezile duc intreaga afacere nu doar spre o turnura penala, ci si spre un scandal gigantic, combinatie intre un atentat criminal la sanatatea populatiei din Romania si discreditare totala a intregului sistem farmaceutic din tara noastra.

Desi nu era trecuta in prospect, substanta interzisa (sibutramina) descoperita in urma a doua controale antidoping efectuate de atacantul roman la inceputul anului s-a dovedit ca era continuta de medicamentul "Capsula de slabit", adus din Romania de Rodica Mutu, mama fotbalistului roman.

Andrei Petrisor, patronul firmei unic importator si distribuitor al acestui medicament in tara noastra, demonstreaza insa cu acte ca reteta originala si distribuita oficial nu contine sibutramina! Potrivit Prosport, explicatia enigmei, sustinuta, de asemenea, cu acte, este simpla: in paralel, in Romania se distribuie "la negru", la pret mult mai mic, un medicament contrafacut, al carui ambalaj si aspect sunt identice celui original!

Mai mult decat atat, se pare ca acest caz nu este unul izolat, iar dimensiunea scandalului este data de o declaratie uluitoare a timisoreanului Andrei Petrisor: "In farmacii, 50 la suta dintre produse sunt contrafacute".

Ancheta DIICOT nu-l ajuta pe Mutu pe plan sportiv

Faptul ca sibutramina depistata in probele de urina date de Mutu pentru controlul antidoping provin din medicamente contrafacute nu poate fi o circumstanta atenuanta. Surse din Italia sustin ca nici macar daca ar fi fost vorba despre medicamentul original tot nu era acceptata ca proba. "Este greu sa dovedeasca faptul ca a luat sibutramina din acel medicament si nu din altul. Sunt cinci produse diferite care au in componenta substanta incriminata", declara o sursa pentru Prosport.

Click aici pentru partea a doua a anchetei prosport! Video imagini de la descinderea DIICOT.