Oleg Protasov a devenit de ieri antrenorul cu acte in regula al Stelei, semnand un contract pe doi ani cu gruparea din Ghencea. Intalnirea de prezentare a tehnicianului ucrainean a fost intarziata cu o ora si jumatate, timp in care Protasov s-a aflat, impreuna cu Mihai Stoica, in biroul de la Marriott al lui Gigi Becali, unde au fost puse la punct ultimele detalii.

La conferinta, atat presedintele executiv al Stelei, cat si fostul antrenor al lui Olimpiakos Pireu si AEL Limassol au tinut sa precizeze ca amanarea semnarii nu s-a facut din cauza unor neintelegeri. "Nu a fost nici o problema cu contractul, ne-am inteles dupa prima intalnire. Pentru un contract trebuie atentie si dintr-o parte, si din alta", a explicat Protasov, in timp ce MM Stoica a motivat intarzierea prin dorinta de a semna in fata presei, fiind intampinate dificultati la printarea documentelor.

De altfel, antrenorul ucrainean a iscalit pe un contract semnat in prealabil de Gigi Becali, intrucat Stoica, aflat in stare de suspendare, nu poate semna acte oficiale pentru Steaua. Presedintele stelist a deschis conferinta prin a promite ca "este un nou inceput" si ca doreste o relatie mai buna cu toata lumea, fapt uitat peste numai cateva minute, cand l-a luat peste picior pe un reporter care a pus o intrebare insuficient de inteligenta pentru oficialul stelist.

"Vreau sa castig tot"

Oleg Protasov s-a declarat incantat de faptul ca a ajuns in Ghencea. "Sunt foarte mandru ca am venit la Steaua. Este o cinste pentru mine sa antrenez aceasta echipa si voi da tot ce am mai bun. Stiu ca Steaua este o echipa mare, cu o istorie bogata, iar scopul meu este sa castig tot. Inainte sa semnez, stiam ca e cea mai importanta echipa din Romania, cu foarte multi suporteri si care vrea sa ajunga mereu in frunte. Acelasi lucru imi doresc si eu, de aceea am si venit. Este un pas important pentru mine, fiindca Steaua este o echipa foarte cunoscuta in Europa", a spus Protasov. Tehnicianul ucrainean a marturisit ca nu cunoaste foarte bine lotul, ca nu isi stie adversarii din campionat, dar s-a declarat optimist in privinta sezonului viitor. "Lucrurile trebuie luate pe rand. Voi avea echipa doar o luna pana la meciurile din Champions League (n.r. - din 25 iulie si 3 august, cu castigatoarea dintre Glentoran Belfast si Shelbourne), dar imi doresc sa fim pregatiti pana atunci. Ne asteapta meciuri grele in turul al doilea preliminar, dar cu vointa si cu multa munca vom trece mai departe", a spus Protasov.

Noul antrenor al Stelei a anuntat ca, momentan, nu intentioneaza sa puna pe liber nici un jucator si ca are ceva intentii de transferuri. "Casetele vizionate nu sunt suficiente, vreau sa-i vad si pe jucatori la lucru. Vom face si miscarile necesare pentru a face Steaua mai puternica. Toti antrenorii, si de la Barcelona, si de la Real Madrid, se gandesc ce jucatori sa aduca sa intareasca echipa. Am ceva in cap, dar nu este usor, pentru ca sunt fotbalisti straini, care nu sunt usor de convins sa vina in Romania", a precizat Protasov.

Noul antrenor al Stelei a anuntat ca va face cateva schimbari tactice in echipa, insa nu majore. "In zona apararii nu voi schimba absolut nimic, pentru ca joaca de multi ani in acest fel. In rest, vreau sa schimb des sistemul, consider ca asta este o arma eficace. Vom vedea si in functie de adversar", a trasat Protasov noua linie din Ghencea. Ca fost atacant, el a precizat ca echipele pe la care a trecut au practicat fotbalul ofensiv. "Imi place jocul rapid, de atac, vreau insa si ca apararea sa fie puternica, iar compartimentele sa se ajute reciproc", a adaugat Protasov.

Antrenorul ucrainean va fi secondat la Steaua de Stefan Stoica, cel care si-a intrat ieri si in rolul de translator. Restul staff-ului este compus din Andrei Speriatu, antrenor cu portarii, si Marian Lupu, preparator fizic, ambii cu cartea de munca in Ghencea de pe vremea lui Zenga.