Barbatul in varsta de aproximativ 35 de ani a incetat din viata dupa ce a cazut intr-un rau din zona Cataluniei, in timp ce sarbatorea victoria echipei sale, a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai politiei.

In Barcelona, aproximativ 40.000 de persoane au sarbatori castigarea Cupei Spaniei, dupa ce formatia lor favorita s-a impus cu 4-1 in finala contra lui Athletic Bilbao.

Atmosfera a fost linistita pana cand un grup de aproape 300 de persoane a inceput sa arunce sticle si alte obiecte contondente catre masinile de politie, ceea ce a dus la interventia fortelor de ordine. Intre cei 45 de arestati se afla si cinci minori.

Formatia catalana FC Barcelona a castigat, miercuri seara, Cupa Spaniei, dupa ce a invins cu scorul de 4-1, pe stadionul Mestalla din Valencia, pe Athletic Bilbao, informeaza site-ul oficial al UEFA, relateaza NewsIn.

Athletic a deschis scorul prin Toquero (9), in timp ce Barcelona a marcat prin Toure (31), Messi (54), Bojan (58) si Xavi (64).

Tehnicianul Barcelonei, Josep Guardiola, este la primul trofeu castigat de cand pregateste echipa, in timp ce Athletic a castigat ultimul trofeu acum 25 de ani, dupa ce a invins Barcelona in finala Cupei, scor 1-0.

"Noi ne-am propus sa avem un joc cat mai rapid si sa nu pierdem controlul. Am fost foarte obositi, dar jucatorii au muncit foarte mult. Avem noroc de fotbalisti de calitate, care pot pune foarte bine in practica ideile antrenorului. Acum ne gandim si la urmatorul trofeu si vrem sa fim foarte pregatiti pentru finala Ligii Campionilor", a afirmat Guardiola.

Inainte de meci s-a petrecut si un alt incident, imnul Spaniei fiind fluierat de catre o parte dintre suporterii prezenti la meci, cei mai multi dintre ei fiind din Catalunia si Tara Bascilor.