"Suntem favoriti cu Rapid, dar asta nu inseamna sigur ca vom castiga. Trebuie sa fim cugetati, la fel ca in meciul cu Gloria Buzau, pentru ca Rapid este o contracandidata serioasa la titlu", a declarat Claudiu Niculescu, citat de NewsIn.

Atacantul considera ca pentru Dinamo urmeaza o perioada grea in campionat. "Vom avea meciuri de foc cu Rapid, Universitatea Craiova, FC Vaslui, iar daca iesim cu bine din acestea, vom lua o optiune serioasa pentru a castiga campionatul. Am mare incredere ca vom reusi", a spus Niculescu, care a adaugat ca inainte de derby-ul cu Rapid vor fi incurajati si de actionari, care vor merge in vestiarul echipei, asa cum au facut-o de mai multe ori.

Claudiu Niculescu a mai afirmat ca este pregatit de meci si, intr-o proportie destul de mare, va juca, dar pentru a fi sigur va incerca sa intre cat mai repede la antrenamente pentru a vedea daca ii rezista piciorul la care a fost accidentat.

Derby-ul etapei a 22-a a Ligii I, dintre Dinamo si Rapid, se va disputa sambata, de la ora 21:00 si va fi transmis de Antena 1. Inaintea acestui joc, alb-rosiii ocupa primul loc in clasament, cu 43 de puncte, in timp ce echipa din Grant se afla pe pozitia a treia, cu 38 de puncte.

In alta ordine de idei, Niculescu a spus ca nationala Romaniei a pierdut partida cu Austria pentru ca jucatorii au cazut psihic dupa infrangerea din jocul cu Serbia si a fost de parere ca o demitere a lui Victor Piturca nu ar fi ceva iesit din comun. "Daca inainte de Austria aveam sub 5% sanse de calificare, acum acestea sunt aproape de 0. Demiterea lui Victor Piturca ar fi ceva normal, pentru ca a ratat calificarea. Cand nu ai rezultate, antrenorul cade primul. Cred ca poate revitaliza nationala, dar are nevoie de liniste", a spus jucatorul echipei din Stefan cel Mare. El a adaugat ca nationala a castigat un jucator de mare valoare, Cristi Tanase, dar si ca Mircea Rednic i-ar putea antrena pe tricolori: "Nea Mircea e bun de selectioner, dar nu acum. Dupa ce ne vom califica in Liga Campionilor. Eu il cunosc bine si are valoare".

Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei si continua sa ocupe penultimul loc in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte dupa cinci meciuri disputate.