Ieri a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Romane de Baschet care a avut ca punct principal pe ordinea de zi alegerea conducerii acestui for pentru urmatorii patru ani. Adunarea a fost insa in pericol de a nu se mai tine pentru ca multi dintre delegatii celor 125 de cluburi afiliate nu au venit. "Exista cluburi care sunt afiliate, dar care nu mai au echipe si de aceea nu au trimis delegati. Toti cei care reprezinta baschetul activ sunt aici, in sala", a explicat Carmen Branisteanu, presedintele interimar.

Dupa o ora de asteptare, s-au adunat, in sfarsit, 83 de delegati, adica fix doua treimi din numarul total al reprezentantilor cluburilor. Exact cat a fost nevoie pentru ca Adunarea Generala sa fie statutar constituita. "Ne-ai salvat!", i-au strigat mai multi dintre cei prezenti ultimului venit, reprezentantii cluburilor din provincie gandindu-se ca au scapat de un nou drum pana in Bucuresti. Alegerile presedintelui federatiei s-au terminat cel mai repede. Carmen Branisteanu fiind singurul candidat pentru aceasta functie, s-a trecut la un vot deschis, prin ridicare de mana.

Fosta mare jucatoare a fost aleasa in unanimitate, fara nici un vot impotriva si cu o singura abtinere. Mai mult a tinut scrutinul pentru cele doua posturi de vicepresedinte, unde au fost cinci candidati: Sergiu Antoniu, Dan Berceanu, Dan Sandulache, Gheorghe Serban si Mircea Vulc. La fel si pentru Biroul Federal, unde, pentru cele zece locuri vacante, si-au depus candidatura 36 de persoane.

"Vom porni un plan de selectie pentru copii"

In urma votului de ieri, Carmen Branisteanu a devenit prima femeie din Europa presedinte al unei federatii olimpice a unui sport de echipa. Prima masura pe care planuieste sa o ia noul presedinte este sa acorde o atentie sporita sectorului de copii si ju niori.

"Vom porni un plan de selectie pentru copii, care este foarte important pentru viitor. Se vor face selectii nationale, bianuale. Toate grupele de jucatori vor fi in pregatire, se vor face grupe pentru fiecare generatie, dupa anii de nastere. Nu am uitat nici de antrenori. Chiar daca eram inca interimar, am hotarat sa trimit zece antrenori la un stagiu de pregatire facut de americani in Turcia. Acestia vor pleca joi. Vom mai avea un stagiu in septembrie foarte important si vom face unul cu antrenori si arbitri, pentru mai buna insusire a regulamentului", a spus Carmen Branisteanu, care este sceptica in privinta construirii unei sali pentru baschetul romanesc. "Noi vrem asa ceva, dar e o investitie foarte mare. Nu cred ca putem obtine in viitorul apropiat asemenea fonduri. Cel mult sa obtinem o baza sportiva doar pentru noi".