"Honda se va retrage din Formula 1, acest sezon urmand sa fie ultimul la care am aprticipat. A fost o decizie foarte grea, luata prin prisma crizei economice puternice care a lovit sectorul industriei de automobile si din cauza careia va trebui sa facem unele economii", a declarat presedintele constructorului de masini, Tekeo Fukui, vizibil emotionat de decizia luata.

Presedintele Honda a mai spus ca inca nu a fost luata in considerare vinderea scuderiei si si-a cerut in mod repetat scuze fata de piloti, angajati si fata de toti suporterii echipei Honda, precizand ca decizia nu a fost una usor de luat si nimeni nu a dorit sa se ajunga pana la acest punct.

Fukui a afirmat ca Honda nu va mai furniza nici macar motoare pentru echipe de Formula 1, retragerea din Marele Circuit fiind una totala. "Cred ca peste aproximativ 5 ani se va vedea ca am luat o decizie corecta", a precizat oficialul constructorului de automobile. Honda a mai furnizat motoare si unei alte scuderii, Super Auguri, care, tot din cauza crizei financiare globale, s-a retras din Formula 1, in luna mai a acestui an.
Honda s-a clasat pe locul 9 in clasamentul constructorilor in acest sezon, cu 14 puncte, iar pilotul brazilian Rubens Barrichello a realizat cea mai buna performanta din istoria scuderiei japoneze, terminand pe locul 3 Marele Premiu de la Silverstone (Marea Britanie).