"Ca e azi ultima zi de depunere a candidaturii, ca a fost ieri, eu nu candidez. M-am gandit foarte bine si nu ar fi fost fair play fata de Octavian Morariu, care a muncit mult si are sansa sa ajunga si in structurile CIO. Acolo poate ajunge doar din COSR. Mi-a stabilit prioritatile si cred ca inca mai am multe de facut pentru sport la ANS", a spus Octavian Belu.

In cazul in care va ajunge in structurile CIO, Octavian Morariu ar fi al doilea roman in acest for dupa Alexandru Siperco, care a fost membru intre anii 1955-1998.

Seful ANS a explicat ca doar printr-o colaborare stransa cu COSR sportul romanesc va avea de castigat: "Atat strategia COSR, cat si cea de la ANS trebuie sa aiba puncte comune. Eu nu cred ca avem nevoie de o lupta pentru presedintia COSR. Niciodata nu am alergat dupa scaune sau functii".

Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, luase in considerare o eventuala candidatura la sefia COSR. Potrivit secretarului general al COSR, Ioan Dobrescu, singurul candidat pentru sefia COSR este Octavian Morariu.

Ultima zi a depunerii candidaturii a fost 27 octombrie, iar in urmatoarea luna pana la alegeri se va intruni Comisia de Etica si vor fi validate candidaturile pentru toate posturile din cadrul COSR. Astfel, pentru posturile de vicepresedinte si-au depus candidaturi cei care deja ocupa aceste posturi, Marcel Popescu, Ana Pascu si Nicu Vlad.

Alegerile pentru presedintia COSR sunt programate pe 27 noiembrie.