Dupa 15 ani, perioada in care a fost condusa de Iolanda Balas Soter, din fotoliul de presedinte, si, cu mici intreruperi, de Nicolae Marasescu, din scaunul de secretar general, Federatia Romana de Atletism are o echipa de conducere cu totul noua care s-a apucat de treaba la numai cateva ore de la alegeri. In prima sedinta, care a avut loc imediat dupa Adunarea Generala, proaspatul Birou Federal, in frunte cu Ilie Floroiu, presedintele ales, si "vicii" Gabriela Szabo, Doina Melinte, Stefan Beregszaszy si Ion Sandu, a luat deja cateva decizii.

In primul rand a fost amanat concursul de ocupare a postului de secretar federal, care este vacant de cateva saptamani, modul de desfasurare a "competitiei" urmand a fi stabilit la viitoarea intalnire a BF programata peste doua saptamani. De asemenea, s-au conturat cateva planuri privind stimularea, pe cat posibil, a juniorilor, lucru asteptat, dat fiind faptul ca majoritatea celor care l-au sustinut pe Ilie Floroiu au fost reprezentantii cluburilor sportive scolare. Un lucru extrem de important a fost considerat si imbunatatirea relatiilor cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Agentia Nationala pentru Sport, usor deteriorate in ultima vreme.

Iolanda Balas Soter continua sa ajute atletismul romanesc

"Voi continua sa sustin atletismul romanesc din toate puterile mai ales prin intermediul Fundatiei Atletismul Romanesc unde sunt in continuare presedinte. Sper sa pot termina ce am inceput: complexul sportiv de la Baile Felix, modernizarea Stadionului Tineretului si constructia stadioanelor de la Iasi si Timisoara", a declarat cu fair-play-ul bine cunoscut Iolanda Balas Soter imediat dupa ce a iesit din cursa pentru presedintie. Si s-a tinut de cuvant, ieri avand prima discutie pe aceasta tema cu Traian Badea, noul secretar general al FRA.

Nicolae Marasescu, eliminat din federatie pe usa din dos

Nu acelasi lucru se poate spune despre Nicolae Marasescu care a demonstrat ca nu stie sa piarda, dupa alegeri declarand ca noua conducere a fost stabilita in urma unor jocuri politice. Mai mult, Nicolae Marasescu a spus ca nu va parasi de buna voie postul de secretar general pentru ca are contract pe o perioada nedeterminata in aceasta functie si este aparat de Codul Muncii. Situatia sta insa cu totul altfel, noul secretar general intrandu-si de ieri in atributii.

"Inca nu am semnat hartiile, dar vom face operatiunea marti cand va veni si domnul presedinte", a spus Traian Badea, aflat la al treilea mandat de secretar general. Referitor la indaratnicia lui Nicolae Marasescu, actualul "SG" a precizat: "In primul rand, domnul Marasescu este pensionar de mai multi ani, iar in al doilea, unitatea angajatoare poate stabili daca un angajat poate sau nu sa continue activitatea". In urma declaratiilor facute dupa alegeri, nimeni nu il mai doreste insa pe Nicolae Marasescu in nici o functie in cadrul federatiei de specialitate.