Asadar, Forbes ne prezinta topul celor mai bine platiti sportivi din lume.

10 Roger Federer

* Sport: Tenis

* Venituri estimate: 22 milioane de euro

Cel mai bun jucator de tenis din lume a castigat trei turnee de grand slam in 2007, ceea ce a adaugat contului sau o suma de aproximativ 10 milioane de euro.

De asemenea, a semnat recent un contract pe o perioada de 10 ani cu cei de la Nike, unul dintre cele mai avantajoase incheiate vreodata de un star din lumea tenisului.

9 Valentino Rossi

* Sport: Curse Motociclete

* Venituri estimate: 23 milioane de euro

Rossi a terminat anul 2007 pe a treia pozitie a acestui top dar, autoritatile din Italia au descoperit un venit nedeclarat de 160 de milioane de dolari.

Astfel, Rossi a fost nevoit sa plateasca taxe in valoare de 53 milioane de dolari, fapt ce l-a adus pe locul noua in clasamentul celor mai bine platiti sportivi din lume.

8 Ronaldinho

* Sport: Fotbal

* Venituri estimate: 23 milioane de euro

Jucatorul brazilian de fotbal a fost vandut in iulie de catre FC Barcelona, clubului italian de fotbal AC Milan in schimbul sumei de 21 milioane de euro.

Fotbalistul care a fost desemnat de doua ori “jucatorul anului” de catre FIFA, si-a pastrat contractele pe care le are cu Nike si Pepsi-Cola.

7 LeBron James

* Sport: Baschet

* Venituri estimate: 24 milioane de euro

James LeBron a adaugat in acest sezon palmaresului sau, un titlu NBA de marcator si al doilea titlul MVP al carierei.

Totodata, baschetbalistul a primit un "bonus" prin noul contract semnat cu firma State Farm Insurance si, de asemenea, prin reinnoirea celui cu brand-ul Coca Cola.

6 Kobe Bryant

* Sport: Baschet

* Venit estimat: 25 milioane de euro

Anul trecut, Kobe Bryant, coordonatorul de joc a celor de la Lakers, a devenit cel mai tanar jucator de baschet care a reusit sa acumuleze 20 de puncte.

Acest record i-a adus contracte de imagine extrem de avantajoase, cu brand-uri precum Sony sau VitaminWater dar, cea mai mare suma ce-i intra in cont, provine de la Nike.5 Kimi Raikkonen

* Sport: Curse Auto

* Venit estimat: 28 milioane de euro

Poreclit si “Omul de Gheata”, Kimi Raikkonen a devenit cel mai bine platit pilot din Formula 1.

Acest lucru s-a intamplat in urma semnarii contractului cu cei de la Ferrari, pe care i-a rasplatit reusind sa castige Formula One World Driver's Championship.

Click aici pentru a vedea fruntasii topului