Conform anchetatorilor, Ionut George Nicolae ar fi oferit in ultimele zile declaratii complete vizand imprejurarile in care ar fi comis cele doua crime.

In cazul Vasilicai Mihai, brasoveanul a declarat ca a cunoscut-o pe fata intr-un cerc de prieteni, dupa care a primit de la aceasta 2.000 de euro in schimbul promisiunii ca o va ajuta sa ia carnetul de conducere. Ulterior, din cauza ca fata a picat examenul, ea a cerut inapoi 2.500 de euro, sub amenintarea ca il va denunta pe "binefacatorul" sau la Politie. Speriat ca va intra pe mana anchetatorilor, Ionut George Nicolae a povestit ca s-ar fi intalnit cu tanara la finele anului 2007, intr-un apartament din Zarnesti, unde ar fi omorat-o cu ajutorul unui piolet. Dupa ce a comis fapta, barbatul sustine ca i s-a facut mila de victima sa, astfel ca in timp ce aceasta era in agonie ar fi sters-o cu un prosop ud pentru a-i alina suferinta. Dupa decesul Vasilicai, speriat, Ionut George Nicolae ar fi plecat din apartament, iar dupa doua zile s-ar fi intors la locul faptei pentru a-si impacheta victima intr-o mocheta.

Cat o priveste pe Madalina Motruna, fiica adjunctului ISU Brasov, Ionut George Nicolae a spus ca ar fi cunoscut-o pe Internet. Astfel, dupa ce adolescenta a fugit de acasa cu suma de 30.000 euro, el s-a intalnit cu aceasta si a condus-o intr-un birou inchiriat in Brasov. Acolo, Ionut George Nicolae sustine ca ar fi ucis-o pe Madalina in data de 2 septembrie, cu mai multe lovituri de topor. Cuprins de remuscari, la fel ca in cazul Vasilicai, prezumtivul asasin a spus ca, in timp ce Madalina era in agonie, i-ar fi pus o perna sub cap, pentru ca fata sa treaca mai rapid in lumea celor drepti.

Mai mult, el ar fi spus anchetatorilor ca dupa comiterea fiecarei crime i s-ar fi facut mila de victimele sale aflate in agonie si ar fi spus cate o rugaciune. Ba chiar, presupusul asasin a declarat ca din cauza ca a fost cuprins de remuscari s-ar fi dus de mai multe ori la biserica pentru a se spovedi. Mai mult, dupa ce a ucis-o pe Madalina, el a spus ca a remis familiei acesteia mai multe SMS-uri, care lasau impresia ca fata inca mai traieste.

Laurentiu Chiciu, avocatul lui Ionut George Nicolae, a sustinut ca pentru a ascunde trupurile neinsufletite ale celor doua victime, clientul sau a sapat in curtea casei din Bacau o groapa de 1,5-2 metri, in care a pus cadavrele, pe care apoi nu le-a mai acoperit cu pamant, ci cu placaj. Interesant este ca in cele doua cadavre au fost gasite in groapa respectiva de catre proprietarii casei din Bacau, insa acestia, inainte de a alerta Politia, le-au scos din locatia respectiva si le-au transferat intr-o magazie din curtea locuintei, de unde mai apoi au fost ridicate de catre anchetatori.