Stefan Niculescu, de 26 de ani, din Constanta, ruda cu familia asasinata, si cetateanul albanez Shyti Blenis, de 25 de ani, au fost condamnati la detentie pe viata pentru ca i-au ucis pe cei trei membri ai familiei Ion, respectiv sotii Alexandru si Lucretia si fiica acestora, Amalia-Victoria, in varsta de opt ani. Cei doi au fost judecati sub acuzatiile de omor calificat si deosebit de grav, talharie si furt calificat.

Instanta a mai decis ca acestia sa plateasca despagubiri morale si materiale in valoare de 82.393 euro si 10.000 de lei si 4077, 7 lei cheltuieli de judecata. Sentinta mai poate fi atacata in apel.

Anchetatorii au stabilit ca Stefan Niculescu si Shyti Blenis i-au omorat pe cei trei membri ai familiei Ion si ca apoi le-au ingropat cadavrele, doua dintre ele in liziera de pe marginea DN 39, langa comuna 23 August, iar ultimul in padurea Valu lui Traian. Potrivit rechizitoriului, pe 28 septembrie 2004, Lucretia si Alexandru Ion au fost omorati in propria locuinta din Mangalia. In aceeasi zi, la pranz, criminalii au omorat-o si pe Amalia, dupa ce au luat-o de la scoala.

Initial, anchetatorii au crezut initial ca mobilul crimei ar fi fost implicarea in traficul de droguri si ca Alexandru Ion ar fi fost de acord sa o investeasca o suma mare de bani in traficul de stupefiante, colaborand astfel cu nepotul sau si cu prietenul acestuia, cetateanul albanez. Ulterior insa, pe parcursul audierilor, Stefan Niculescu a declarat ca a fost vorba de jaf si ca au luat de la victime 7.000 sau 8.000 de euro.

In plus, anchetatorii au mai stabilit ca Niculescu si Blenis au sustras, in data de 1 iunie 2004, din locuinta familiei Senan si Sevinci Abibula, circa o suta de grame de bijuterii din aur, 4.600 dolari, 100 euro si 34 milioane de lei, trei ceasuri de mana si doua telefoane mobile.