"Am inregistrat conflictul de interese impreuna cu colegii nostri de la 'Forum'. Numarul de inregistrare pe care Directia de Munca l-a acordat sindicatului Solidaritatea este 7.725 din 3 iunie 2008, iar cel acordat 'Forumului' este 7.726 din 3 iunie 2008. Conflictul de interese se considera deschis", a declarat, marti, vicepresedintele sindicatului Solidaritatea, Petrica Palamida, transmite corespondentul NewsIn.

In aceasta situatie, Directia de Munca are obligatia de a initia dialogul intre cele doua parti: sindicate si patronat. "In termen de 24 de ore, Ministerul Muncii transmite numarul unic de inregistrare a conflictului de interese de la ArcelorMittal Galati, iar in sapte zile se convoaca partile pentru conciliere", a declarat, marti, directorul Directiei Judetene de Munca, Olimpia Ralea.

Solidaritatea si Forum au deschis conflictul de interese dupa ce administratia combinatului ArcelorMittal Galati a refuzat sa inceapa negocierile salariale, asa cum au cerut cele doua organizatii sindicale.

"Contractul colectiv de munca 2007-2008, semnat anul trecut, expira pe 13 iunie. Potrivit legii, patronatul avea obligatia de a invita sindicatele la negocierea contractului colectiv de munca 2008-2009 cel tarziu pe 13 mai, cu minimum 30 de zile inainte de expirarea vechiului contract", a explicat, marti, presedintele Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Conflictul de interese declansat marti de Solidaritatea si Forum este al doilea deschis in acest an la ArcelorMittal Galati, dupa cel din februarie, care a trenat pana in aprilie.