Social 19 Mai 2008 05:25
Francezul Franois Pinori este urmarit penal pentru ca a operat pe coloana, fara sa fie medic, sute de pacienti in Romania si in Italia.

Escrocul a efectuat peste 50 de interventii chirurgicale pe coloana, profesand intr-o clinica privata din Timisoara. Francezul in varsta de 65de ani, nu avea calitatea de medic, documentele pe baza carora a primit autorizatia de libera practica fiind false.

François Pinori a ajuns la centrul medical din Timisoara in 2004 cand, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Timis, Sergiu Rus, francezul „a solicitat si obtinut de la Directia de Sanatate Publica Timis, pe baza unor documente care contineau date nereale, autorizatia de libera practica pentru profesiunea de medic in unitatile autorizate de Ministerul Sanatatii, in specialitatea ortopedie“.

Potrivit Evenimentul Zilei, in baza acestei autorizatii, falsul doctor a efectuat mai multe interventii medicale intr-o clinica privata din Timisoara, el aventurandu- se inclusiv in operatii cu grad ridicat de risc, de tipul decompresiunilor discale percutante, cu laser (operatii pe coloana pentru hernie de disc).

Celebritate la mica publicitate
Vestea ca unul dintre cei mai apreciati medici ortopezi din Europa colaboreaza cu o clinica din Timisoara s-a raspandit in toata tara. Dupa ce a operat cu laser sute de pacienti din Italia, “vestitul” medic François Pinori, pus pe fuga de autoritatile de la Roma, si-a incercat norocul in Romania. Aici a gasit destui pacienti dispusi sa plateasca intre 600 si 700 de euro pentru o interventie chirurgicala.

“Certificatul de libera practica, eliberat la 24 februarie 2004 pe numele lui Pinori, poarta semnatura directorului de atunci al Directiei de Sanatate Publica Timis, Dumitru Catu. Daca el este un impostor, acest act pe noi ne acopera”, declara, in 2006, Serban Cristea, directorul medical al “Euroclinica”. Pinori a avut, in doi ani, peste 100 de pacienti, racolati prin intermediul anunturilor. “Continuand seria operatiilor reusite, dr. François Pinori, unul dintre cei mai apreciati medici ortopezi din Europa, va efectua operatii cu laser la centrul medical Euroclinica din Timisoara”. Asa sunau anunturile postate pe internet pentru atragerea pacientilor, informeaza Gardianul.

Cautat si peste hotare
Politistii timisoreni declara ca Pinori este acum de negasit. El este cautat si de Garda Financiara Timis, pentru a-si reglementa problemele fiscale cu privire la onorariile pe care le-a incasat. Pinori nu este cautat numai in Romania, ci si in Italia, unde ar fi operat timp de doi ani pe coloana mii de bolnavi si pretinzand de la acestia cate 1.200-1.500 de euro. Conform Romania Libera, multi dintre cei operati de hernie de disc de catre Pinori au facut insa reclamatii pentru nereusita interventiilor chirurgicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.