"Si eu sunt. Ar trebui sa spun acum ca nu sunt misogin, dar se uita nevasta mea la mine si mi-e frica. Dar nu pot sa spun asta, este evident ca Romania este o tara de misogini, uitati-va la Parlament. Uitati-va ce greu numim un candidat femeie la primarie. Desi sunt mai bune decat barbatii, nu le putem numi pentru ca raspunsul populatiei este ca nu voteaza o femeie. Asta nu este misoginism? E adevarat ca in Ardeal mai putin decat in restul tarii", a declarat Mitrea.

Intrebat daca in aceste conditii apreciaza sloganul unei candidate din Bacau la Consiliul Judetean "Incercati si cu o femeie", politicianul a spus ca a fost un gest foarte inspirat, desi controversat.

"Va pot spune ca rar am vazut un slogan mai inteligent a unui candidat mai putin cunoscut. In momentul in care esti un candidat de care nu stie nimeni, trebuie sa spargi tiparele cumva.

Daca doamna respectva imi va spune ca nu a stiut ca sloganul are conotatie sexuala, ii voi spune ca nu ma duce pe mine cu vorba. In mod cert a stiut, a facut-o inteligent si intentionat. Eu o apreciez", a spus Mitrea. Acesta a adaugat ca notorietatea este foarte importanta pentru un politician, dar capacitatea unui politician de a transforma notorietatea in voturi este extrem de relativa. "Un lucru e sigur: nu poti sa iei voturi daca nu ai notorietate, dar poti avea notorietate si sa nu iei voturi", a spus Mitrea.

Deputatul nu apreciaza insa initiativa unor liberali din Constanta de a iesi cu un elefant pe strada. "Aia a fost o idiotenie. Sa plimbi elefantul si sa spui ca mananca mazare (referire la primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, n.r.). Elefantul nu mananca mazare, insa unii au papagali, doi sau trei", a declarat Mitrea.