Seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta (BCCOA), subcomisar Aurelian Pavel, a declarat ca tinerii au fost depistati in urma unui flagrant organizat in Constanta. El precizeaza ca, in zona Autogarii Nord, politistii l-au depistat pe Andrei Dragos Omeniuc, de 20 de ani, care avea asupra lui 12 timbre cu inscriptia LSD pe care urma sa le trimita printr-un colet la Tulcea.

Politistii au probat ca tanarul facea parte dintr-o retea de traficanti de droguri din mediul studentesc si s-ar fi ocupat cu aprovizionarea pietei din Tulcea. In baza unei autorizatii emise de Tribunalul Tulcea, ofiterii de la Crima Organizata au desfasurat trei perchezitii in Caminul Studentesc din Faleza Nord, unde au mai depistat trei studenti implicati in aceasta afacere.

Subcomisar Aurelian Pavel spune ca este vorba de Iusuf Hussein Ahmed de 22 de ani, din Somalia, student la Facultatea de Stiinte Economice, pe Trikna Gautam Chopra, de 22 de ani, si Kavi Chopra, de 22 de ani, ambii studenti la Medicina, cetateni americani de origine indiana.

In camera lor, anchetatorii au descoperit 51 de timbre LSD cu logo-ul “masti” si 4 grame de canabis. In urma unei alte perchezitii in camera de hotel in care era cazat Andrei Dragos Omeniuc au mai fost gasite opt comprimate de Xanax. Subcomisar Aurelian Pavel precizeaza ca pe numele acestora a fost intocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc si risca pedepse cu inchisoarea de la 2 la 20 de ani. El mai spune ca in timpul cercetarilor cei patru si-au recunoscut faptele si au declarat ca au adus timbrele din Belgia si le-au impartit in mediul studentesc.

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale a celor patru tineri, Andrei Dragos Omeniuc si Kavi Chopra fiind retinuti si cercetati pentru trafic de droguri de mare risc, iar Iusuf Hussein Ahmed si Trikna Gautam Chopra au primit interdictie de a parasi localitatea si sunt cercetati pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu.