Desenele lui Perjovschi au aparut in editia din 12 martie a cotidianului american, in sectiunea speciala, "Museums". Artistul roman a fost ales de MoMa sa promoveze institutia in paginile The New York Times.

Perjovschi isi incepe materialul de promovare cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane si a modului in care aceasta este reprezentata in marile muzee. "Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop".

Graficianul roman a mai colaborat cu MoMA in urma cu un an, cand institutia a gazduit prima expozitie individuala a artistului in Statele Unite, "What Happened to US?". Timp de trei zile, Perjovschi a desenat, de fata cu vizitatorii muzeului, unul dintre peretii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, facand comentarii grafice, legate de contextul social si politic din prezent, in relatie cu arta.

Anul trecut, Dan Perjovschi a avut trei expozitii in Statele Unite, la Museum of Modern Art (MoMa), Walker Art Center si Nasher Museum of Art. Artistul revine la New York intr-un an cu alegeri prezidentiale si framantari mondiale, pentru a contribui cu viziunea sa la "marile dezbateri", arata NewsIn.