„Alimentele identificate cu probleme au fost shaorma, sandviciuri, chifle, pasta de mici, preparate din carne, smantana, paine libaneza, sunca romaneasca, dar si bauturi racoritoare. Astfel de produse reprezinta un pericol real pentru toti consumatorii“, a declarat Gheorghe Ciubotaru, vicepresedintele ANPC. De asemenea, inspectorii ANPC au descoperit ca in unitatile de alimentatie publica unde scolarii si elevii mancau zilnic nu se respectau retetele de fabricatie si nici conditiile de depozitare.
Agentii economici in cauza nu au putut prezenta documente sanitar-veterinare si nici acte din care sa reiasa data pana la care produsele pe care le comercializau sunt valabile. „Produse ca hamburgeri, carne de vita refrigerata, carne de oaie, lapte praf si cascaval nu aveau niciun act de identificare. Nu am primit nici informatii complete privitoare la cantitatea neta pe portie sau a preturilor pe portie“, a mai spus vicepresedintele ANPC. Inspectorii ANPC au aplicat 507 amenzi contraventionale, in valoare totala de 817.100 lei.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bombe alimentare in chioscurile scolare .