In plus, din cauza aluviunilor aduse de ape mai multe drumuri nationale si judetene au devenit impracticabile. Potrivit primelor statistici ale autoritatilor, cel mai lovit judet este Maramures, unde au fost afectate 4 localitati: Botiza- 19 locuinte, 55 gospodarii si anexe, Berbesti- 126 ha pasuni, 38 fantani si 3.6 km drumuri judetene, Baia Sprie si Giulesti. Furia apelor a distrus 19 locuinte, 55 de gospodarii, 126 hectare de pasune, 38 de fantani dar si 3 km si jumatate de drumuri judetene.

Suceava este cel de al doilea judet in care inundatiile au provocat pagube importante. Intr-o singura localitate, Dorna Arini, din cauza aglomerarii de gheturi pe raul Bistrita, 5 case si 15 anexe gospodaresti au fost inundate. De asemenea, 30 de hectare de teren agricol au fost distruse iar pe 3 kilometri de drum national era imposibil de circulat.

Din cauza topirii zapezilor si a scurgerilor pe versanti si in judetul Bistrita doua localitati au fost afectate. 6 gospodarii au fost inundate si 2 podete distruse. Autoritatile monitorizeaza in continuare situatia cursurilor de apa si sunt pregatite sa intervina daca apele vor continua sa creasca.

In localitatea Cosbuc din judetul Bistrita-Nasaud, apele raului Salauta s-au retras, insa localnicii sunt inca in alerta. Ei se tem ca daca va continua sa ploua, apele se vor revarsa din nou.