Majoritatea pasagerilor care folosesc serviciile operatorilor low-cost sunt de sex feminin (60%), au varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani (46%) si prefera sa aiba drept companion o carte buna in timpul zborului (35%).

Studiul a fost efectuat in Bucuresti, pe un esantion de 500 de respondenti.

Conform studiului, romanii aleg in mare parte calatoria cu avionul atunci cand pleaca in concediu in strainatate (80%), doar 11% dintre respondenti afirmand ca zboara in scop de afaceri.

Media anuala a calatoriilor este de maximum trei pe an, aproape 9% dintre respondenti zburand intre patru si sase ori pe an, in timp ce procentul celor care folosesc avionul ca mijloc de transport de mai mult de 10 ori intr-un an este de doar 1,8 %.

Acelasi studiu easyJet despre obiceiurile de zbor efectuat in Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia si Turcia arata ca cei mai multi pasageri care zboara cu operatori low-cost provin din Polonia (77%) si Ungaria (63%), in timp ce doar 25% dintre croati si 30% sloveni au zburat o data cu un avion low-cost.

Majoritatea respondentilor au spus ca aleg acest mijloc de transport datorita costurilor reduse si deoarece calatoria se desfasoara pe o perioada redusa de timp. Un alt motiv foarte important a fost siguranta zborului.

EasyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 154 de aeronave care acopera 389 de rute intre 103 aeroporturi din 26 de tari. easyJet a transportat peste 38 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Are in prezent 137 de aeronave care acopera 360 de rute intre 89 de aeroporturi din 23 de tari.