Procurorii germani au deschis o ancheta si investigheaza acuzatiille aduse de angajatii romani, care spun ca la o fabrica de procesare a carnii din regiunea Oldenburg, tone de capete de porc care emana un miros puternic de carne stricata sunt folosite in mod obisnuit in amestecul de carne preparat pentru carnati, informeaza NewsIn.

"Era o substanta alba, vascoasa, care mirosea ingrozitor", a spus unul dintre macelari, citat de ARD. "Nici nu mai puteam sta prin preajma si munci. A trebuit sa vomit", a adaugat macelarul.

"In acest moment, consideram credibile aceste acuzatii", a declarat o purtatoare de cuvant a Parchetului din Olendburg, principalul oras din aceasta regiune unde animalele sunt puse la ingrasat in ferme inchise, asemanatoare unor fabrici, relateaza site-ul ecologist earthtimes.org.

Autoritatile au declansat o ancheta asupra a trei membri ai conducerii acestei fabrici. Acuzatiile "au fost suficiente pentru a ne determina sa facem o inspectie la abator si sa continuam ancheta", a mai declarat purtatoarea de cuvant. "In timpul inspectiei nu a fost descoperita carne stricata, dar au fost prelevate esantioane care in prezent sunt supuse unor teste", a adaugat oficialul.

Germania a fost implicata in mai multe scandaluri generate de temeri ca in procesul de productie ar fi folosita carne stricata. Majoritatea acuzatiilor se intemeiau pe faptul ca materia prima - carnea - avea un miros suspect sau avea termenul de valabilitate expirat. Cu toate acestea, nu au fost inregistrate cazuri de persoane care sa se fi imbolnavit din cauza aceasta. Unele dintre acuzatii s-au dovedit a fi false, iar presa a inceput sa le relateze cu precautie, in conditiile in care astfel de afirmatii pot afecta grav afacerile unor companii.

Guvernul german a propus cresterea amenzilor pentru comerciantii care vand orice fel de carne necorespunzatoare. S-a sugerat, de asemenea, ca resturile de la animale, care nu sunt destinate consumului uman, sa fie vopsite cu rosu sau alta culoare, astfel incat sa nu poata fi amestecate ilegal cu carnea destinata consumului uman.