Peste 3.000 de apartamente noi vor fi gata anul viitor in Capitala Potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International, odata cu noile oportunitati financiare acordate de institutiile bancare, numarul de locuinte tranzactionate in proiecte imobiliare noi va creste si va ajunge la circa 10.000 unitati anual pana in 2010.

"Bazandu-ne pe experienta noastra estimam ca doar jumatate din cele aproximativ 30.000 de unitati anuntate pe piata imobiliara din Capitala vor fi finalizate pana in 2010. Totusi, in conditiile in care cererea de locuinte este in continuare mai mare decat oferta prezenta, preturile pe piata rezidentiala vor continua sa mentina o crestere anuala de 15-20% in urmatorii doi-trei ani", sustin analistii Colliers.

La randul lor, reprezentantii companiei DTZ spun ca investorii au aruncat pe piata rezidentiala din Capitala, miliarde de euro in ultimii doi ani, iar in perioada 2008-2010 se asteapta ca numai putin 10.000 de locuinte noi sa fie finalizate

"Cea mai mare crestere din piata imobiliara din Romania a fost inregistrata in sectorul rezidential, unde in ultimii doi ani au fost lansate numeroase proiecte rezidentiale atat de lux cat si pentru clasa medie. Este de asteptat ca in urmatorii ani cateva sute de blocuri, care au necesitat investitii de sute de milioane de euro, sa fie finalizate", sunt de parere consultantii DTZ.