Printre participanti se numara scriitori si teoreticieni din numeroase tari: Paul Bailey (Marea Britanie), George Banu (Franta) Iulian Baicus (Romania), Carmen Musat (Romania), Andrei Oisteanu (Romania), Jean-Francois Peres (Franta), Vasile Popovici (Maroc), Edgar Reichmann (Franta), Andreia Roman (Franta), Leon Volovici (Israel).

Dezbaterile vor fi insotite de prezentarea in premiera la Paris a filmului documentar despre Mihail Sebastian, realizat de Lucia Hossu-Longin. Pe langa aceasta manifestare, Nadia Lacoste, prietena a scriitorului a organizat o expozitie de documente, scrisori si fotografii de epoca.

La inchiderea lucrarilor colocviului se va face o lansare a cartilor “Jurnal” (Stock, editia a doua), “Promenade pariziene” (l'Herne), “Teatru” (l'Herne) si “Femei” (l'Herne) in traducere franceza. Manifestarea este organizata in parteneriat cu delegatia permanenta a Romaniei la UNESCO, aflata sub inaltul patronaj al Excelentei Sale dl. Nicolae Manolescu, ambasador, delegat permanent al Romaniei la UNESCO.